Cheesecake

Ingrediente Cheesecake

Pentru blat : 150 gr biscuiti digestivi zdrobiti, 1 lingura zahar, 80 gr unt.
Pentru crema de branza: 600 gr branza dulce , 150 gr zahar, 3 oua, coaja rasa de la 1 lamaie, 2 plicuri zahar vanilat.

Decor: zahar pudra vanilat.

Mod de preparare Cheesecake

  1. Tava rotunda cu  peretii  detasabili si diametrul de 20- cm se unge cu unt.
  2. Se amesteca  biscuitii zdrobiti, untul topit si zaharul , amestecul obtinut se aseaza uniform la baza tavii.
  3. Se preseaza bine cu o lingura si se aseaza la frigider pana obtinem crema de branza.
  4. Intr-un bol se mixeaza branza proaspata, se adauga treptat ouale, zaharul ,  coaja de lamaie si vanilia.
  5. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se intinde uniform.
  6. Forma se aseaza intr-o tava mai mare si se introduce  in cuptorul incins la 160 C.
  7. Se coace cca 15 min la temperatura de 160 C,  se reduce temperatura la 100 C pentru 25 min. Se lasa la copt , pana mijlocul prajiturii este usor inchegat iar daca miscam  umplutura tremura usor, ca un jeleu.
  8. Dupa coacere prajitura se mai lasa in cuptor cca 1-2 ore.
  9. Se scoate prajitura din cuptor si cu ajutorul unui cutit ascutit se desprinde marginile de tava cat este inca fierbinte si se lasa sa se racesca complet.
  10. Se pune la rece pentru 1-2 ore apoi se portioneaza.

Se serveste pudrat cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu friscaPrajitura cu frisca Pentru ocaziile festive, prajitura cu frisca va fi cu adevarat senzatia tuturor. Dulce, parfumata, cu […]
  • Rulada cu nucaRulada cu nuca Ingrediente Rulada cu nuca Foaia de rulada: 6  albusuri, 6 linguri zahar, 9 linguri faina, 1/2 plic praf de […]
  • Chec VictoriaChec Victoria Ingrediente Chec Victoria 4 oua, 140 gr faina, 140 gr unt, 140 gr zahar, 70 gr nuci curatate, 70 gr rahat, […]
  • Salam de biscuitiSalam de biscuiti Ingrediente 300 gr biscuiti cu unt , 100 gr ciocolata alba , 50 gr unt, 50  gr zahar, 50 gr stafide, 50 gr […]
  • Tort diplomat cu ananas si ciocolataTort diplomat cu ananas si ciocolata Ingrediente Tort diplomat cu ananas si ciocolata Blat : piscoturi de sampanie: 10 buc - ( forma o cratita […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]

loading…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress