Ingrediente Chec de post cu dulceata si cacao
2 cani faina, 2 cani de apa , 1 cana de zahar, 200 gr margarina topita, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare , 3 linguri cacao, 150 gr dulceata de cirese.
Glazura – 3 linguri zahar, 1 lingura ulei, 4 linguri apa, esenta de rom, nuca de cocos.
Preparare Glazura
- Intr-un vas se amesteca zaharul, apa si cacao .
- Se pune pe foc amestecand continuu, pana la punctul de fierbere.
- Se inchide focul, se adauga esenta de rom si mai amestecam cca 1 min.
Preparare Chec
- Intr-un vas se adauga : margarina , dulceata, zaharul, apa, zaharul vanilat, praful de copt, sare.
- Se amesteca energic cca 1 min apoi se adauga faina amestecata cu cacao.
- Se amesteca pana se incorporeaza si obtinem o compozitie omogena.
- Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt, se adauga compozitia obtinuta si se introduce in cuptorul incalzit la 160 C si se lasa la copt cca 30-40 min.
- Se lasa sa se racesca cateva minute apoi se glazureaza si se decoreaza cu nuca de cocos.
Sfat –Glazura se pregateste cand checul este gata.Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza. Se serveste rece.
Pofta Buna!