Acasa / Retete culinare / Chec de post cu dulceata si cacao

Chec de post cu dulceata si cacao

Ingrediente Chec de post cu dulceata si cacao

2 cani  faina, 2  cani  de apa , 1 cana de  zahar, 200 gr margarina topita, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare , 3 linguri  cacao, 150 gr  dulceata de cirese.
Glazura – 3 linguri  zahar, 1 lingura ulei, 4 linguri apa, esenta de rom, nuca de cocos.

Preparare Glazura

  • Intr-un vas se amesteca zaharul, apa  si  cacao .
  • Se pune pe foc amestecand continuu,   pana la punctul de fierbere.
  • Se inchide focul, se adauga esenta de rom  si mai amestecam cca 1 min.

Preparare Chec

  • Intr-un vas se adauga : margarina , dulceata, zaharul, apa, zaharul vanilat, praful de copt, sare.
  • Se amesteca energic cca 1 min apoi se adauga faina amestecata cu cacao.
  • Se amesteca pana se incorporeaza si obtinem o compozitie omogena.
  • Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt, se adauga compozitia obtinuta  si se introduce in cuptorul incalzit la 160 C si se lasa la copt cca 30-40 min.
  • Se lasa sa se racesca cateva minute apoi se glazureaza si se decoreaza cu nuca de cocos.

Sfat –Glazura se pregateste cand checul este gata.Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza. Se serveste rece.

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Chec cu nucaChec cu nuca Ingrediente Chec cu nuca 4 oua, 6  linguri zahar, 10 linguri  faina, 1 lingura  cacao , 3 linguri ulei, 1 […]
  • Chec cu miere , nuca si cacaoChec cu miere , nuca si cacao Ingrediente Chec cu miere, nuca si cacao 6 albusuri , 80 gr zahar, 2 linguri de miere,  150 gr faina, 20 gr […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Trigoane cu gem si nucaTrigoane cu gem si nuca Ingrediente Trigoane cu gem si nuca Aluat – 125 gr margarina, 100 gr zahar, 125 ml apa minerala, 350 gr […]
  • Cornulete cu marmelada si nucaCornulete cu marmelada si nuca Ingrediente 1 kg faina de patiserie, 500 gr margarina, 100 ml apa minerala, 2 plicuri praf de copt, 15 ml […]
  • Prajitura de post cu merePrajitura de post cu mere Ingrediente -  Prajitura de post cu mere Aluat: 250 gr margarina, 80 gr zahar, 250 ml apa minerala, 1 […]

loading…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress