Cel mai bun aluat de pizza

Ingrediente:

500 gr faina,  300 ml apa calduta,  7 gr drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata), 2 gr  sare,  40 ml  ulei de masline.

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

1 tava de aragaz sau 2 tavi rotunde pentru pizza de dimensiune medie.

Cel mai bun aluat de pizza! Astazi iti propun o reteta simpla si rapida, perfecta pentru zilele in care vrei sa gatesti ceva delicios fara prea mult efort. Descopera reteta pentru cel mai bun aluat de pizza, perfect pentru a obtine o crusta crocanta la exterior si moale la interior.

Reteta Cel mai bun aluat de pizza 

Intr-un bol mic, dizolvam drojdia uscata in apa calduta. O lasam  sa se activeze timp de 10 minute, pana cand devine spumoasa.

Intr-un bol mare, adaugam faina si sarea, amestecand bine. Facem o gaura in mijlocul fainii si turnam apa cu drojdia activata. Adaugam si uleiul de masline.

Amestecam ingredientele pana cand se formeaza un aluat. Transferam  aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si il framantam timp de 10 minute, pana cand devine elastic si neted.

Punem aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, il acoperim cu o folie alimentara si il lasam sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1 ora, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in doua parti sau in functie de dimensiunea pizzei dorite.
Daca doresti un aluat mai crocant, il lasam sa dospeasca mai mult timp, chiar si peste noapte,  in frigider.

Pofta buna!

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *