Acasa / Retete culinare / Carne de porc si carnati in untura

Carne de porc si carnati in untura

Cine nu isi aduce aminte cu placere momentele din copilarie cand bunica desfacea oala cu carne de la untura, o incalzea si o servea cu mamaliga aburinda? Ei bine, acum putem sa preparam aceste bucurii simple ale copilariei chiar si noi, in bucatariile noastre moderne. Avem nevoie de carne de porc si carnati, pe care ii taiem in bucati potrivite, dupa care ii prajim, la foc mediu, timp de 1-2 ore, in untura de porc, cu putina sare.

Bucatile gustoase de carne si carnati se pastreaza in vase de ceramica, in untura racita, pana la urmatoarea masa, cand le scoatem si la mai incalzim putin. Bunatatile aceastea le servim cu mamaliguta calda, mujdei de usturoi si muraturi.

Ingrediente

Carne de porc fara os –  cruda si afumata , carnati afumati , untura sarata.




Mod de preparare

Carnea de porc se taie in bucati marisoare , carnatii ii taiem bucati potrivite.

Intr-un tuci pune  untura la incins , adaugam carnea si o prajim la foc mic cca 2 ore, amestecand periodic.

Carnea se scoate cu o spumiera si adaugam carnatii.

Se prajesc cca 30 minute apoi ii scoatem.

In vase smaltuite sau din ceramica  asezam carnea si carnatii apoi turnam untura.

Lasam sa se racesca complet apoi acoperim vasele.

Se serveste cu mamaliguta si ceapa rosie.

Pofta Buna!

carne-si-carnati-la-untura-garnita
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Slanina (afumata) cu boiaSlanina (afumata) cu boia In sezonul rece, in special in preajma sarbatorilor de iarna, slanina este un preparat care nu lipseste de […]
  • Jumari cu ceapaJumari cu ceapa Ingrediente 1 kg slanina proaspata cu strat subtire de carne- de preferat, 50 gr untura, sare, […]
  • CaltabosCaltabos Caltabosul este un aperitiv servit in special in perioada sarbatorilor de iarna. Se prepara din carne de […]
  • Sarmale in foi de varza murataSarmale in foi de varza murata Sarmale in foi de varza murata , nelipisite la mesele de sarbatori ! Sunt extrem de gustoase alaturi de […]
  • Oua umplute maioneza si verdeataOua umplute maioneza si verdeata Ouale umplute reprezinta un aperitiv apreciat de romani, in special la ocaziile festive si sarbatorile […]
  • Salata de BoeufSalata de Boeuf Cea mai buna salata de legume cu maioneza! Ideala pentru formarea aperitivelor si nelipsita de la mesele in […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress