Bulz

Un preparat al vacantelor din copilarie, bulzul este indragit in special de cei mici, datorita aspectului haios, de minge. La prepararea bulzului pot participa chiar si cei mici, care vor fi tare incantati sa ajute si mai ales sa formeze bilele de bulz.

Pentru a prepara bulz, este necesara intai pregatirea unei mamaligi, care apoi se lasa sa se raceasca putin. Se formeaza apoi bilele de bulz, umplute cu branza de burduf faramitata. Bilele de bulz se ung cu putin unt topit si se prajesc pe toate partile intr-o tigaie incinsa, teflonata.

Bulzul se serveste ca atare, cald. Mai poate fi servit si cu smantana.




 

Ingrediente Bulz

350 gr malai, 1,5 l apa, 1 lingura rasa de sare, 50 gr unt, 300 gr branza burduf.

Mod de preparare Bulz

  1. Pregatim mamaliga – intr-o oala se pune la fiert apa si sare , dupa primul clocot adaugam malaiul in ploaie si amestecam continuu cu un tel. Se fierbe la foc potrivit, amestecand usor.
  2. Cand mamaliga s-a ingrosat se da focul la mic si amestecam des, in 8-10 min este gata.
  3. Mamaliga  se lasa sa se racoreasca cateva momente , cca 5-8 min.
  4. Ungem cu unt un blat din lemn, adaugam 3  linguri de mamaliga in centru , intindem usor cu  lingura unsa cu unt si adaugam in centru branza de burduf  faramitata.
  5. Ungem mainile cu unt si  formam bulzul (sub forma de bila).
  6. Bulzurile formate se ung  cu unt si se pun intr-o tigaie incinsa – fara grasime (tava teflonata).
  7. Se prajesc timp de 5 min pe fiecare parte, pana capata o crusta rumena.

Se servesc calzi cu smantana.

Pofta Buna!

bulzbulz1
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Toba de porc traditionalaToba de porc traditionala In sezonul rece, de sarbatorile de iarna, unul dintre cele mai apreciate aperitive ale romanilor este toba […]
  • CaltabosCaltabos Caltabosul este un aperitiv servit in special in perioada sarbatorilor de iarna. Se prepara din carne de […]
  • Boabe de Porumb FierteBoabe de Porumb Fierte Porumbul poate fi consumat si altfel decat fiert, cu sare. O modalitate inedita de a consuma ceca mai […]
  • Pateu de casaPateu de casa Ingrediente Pateu de casa 500 gr ficat de pui, 300 ml lapte, 100 gr unt, 20 ml ulei, 1 ceapa, 1 /2 […]
  • Cozonac de casaCozonac de casa Ingrediente Aluat: 1 kg faina, 4 galbenusuri, 200 gr zahar, 60 gr drojdie, sare, 400 ml lapte, 200 gr […]
  • Sarmale in foi de varzaSarmale in foi de varza Sarmale in foi de varza murata , nelipisite la mesele de sarbatori ! Sunt extrem de gustoase alaturi de […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress