Ingrediente – Budinca cu ciuperci
300 gr ciuperci proaspete, 30 ml ulei , 2 cepe, 3 felii de franzela, 100 gr cascaval, 5 oua, sare si piper dupa gust, 1 legatura de marar proaspat.
Mod de preparare
- Ceapa se taie si se caleste in ulei, cand devine sticloasa adaugam ciupercile taiate felii.
- Se amesteca si se lasa pe foc cca 10 min.
- Albusurile se bat spuma. Intr-un bol adaugam galbenusurile, ceapa si ciupercile calite, feliile de franzela taiate cubulete, 50 gr cascavalul ras , mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
- Se adauga albusurile si amestecam usor pana se incorporeaza.
- Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt , se presara cascaval ras (50 gr) si o introducem la cuptor pentru 30 min la 180-200°C
- Se serveste calda sau rece cu salata de rosii proaspete.
Pofta Buna!
Voteaza
excelenta reteta! Chiar ma gandeam ce sa fac cu piciorusele ramase de la 1 kg de ciuperci care au sfarsit in ciulama :))
Este o budinca foarte gustoasa, multumim Ella