Placinta cu ciuperci

Ingrediente

500 gr foi placinta, 300 gr ciuperci proaspete, 2 cepe, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, 100 gr smantana minim 15 procente grasime , 70 gr ulei.

Preparare

Foile de placinta se impart in doua parti egale. Intr-o tigaie punem 20 ml ulei la incins, se adauga ciupercile spalate si taiate feliute. Se lasa sa se calesca cca 8 -10 minute, amestecand usor prin ele. Separat in alta tigaie punem 20 ml ulei si calim ceapa taiata rodele. Peste ceapa calita adaugam patrunjel verde sau marar.Se amesteca usor, presarm sare, adaugam piper si ciupercile calite. Intr-un bol punem restul de ulei 30 ml, smantana ,sare, 50 ml apa si amestecam bine. Cu acest sos vom unge foile. Se unge o tava cu ulei, se adauga prima foaie din prima parte, se unge cu sos, se adauga a doua foaie si continuam pana terminam prima parte, se adauga umplutura intindem uniform si continuam ungerea pana terminam si a doua parte de foi. Aveti grija ca ultimul strat sa nu ramana neuns. Se portioneaza dupa preferinta si se coace la cuptorul incins. Cand s-a rumenit deasupra placinta este gata. Se scoate tava din cuptor si se lasa cateva momente .

Servire

Se serveste calda cu iaurt.
Placinta cu ciuperciPlacinta cu ciuperciPlacinta cu ciuperciPlacinta cu ciuperciPlacinta cu ciuperciPlacinta cu ciuperciPlacinta cu ciuperciPlacinta cu ciuperciPlacinta cu ciuperciPlacinta cu ciuperciPlacinta cu ciuperci
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Muschiulet de porc a la grecMuschiulet de porc a la grec Ingredientept 10 portii:1,200 kg muschiulet de porc,400 ml smantana,100 ml ulei,1 lingura faina,1 lingura de […]
  • Baclava cu alune, nuci, migdaleBaclava cu alune, nuci, migdale Ingrediente 1 pachet foi de placinta, 1 pachet de unt sau margarina Umplutura: alune , migdale coapte, […]
  • Rozete de cartofi (Cartofi Duchesse)Rozete de cartofi (Cartofi Duchesse) Cand vrei sa iti impresionezi oaspetii si sa le oferi o garnitura ceva mai speciala, cartofii Duchesse se […]
  • Ficatei cu sos Ficatei cu sos Ingrediente 500 gr ficatei pui, 1 ceapa , 5 gr boia de ardei dulce, 50 gr unt, 200 ml lapte, patrunjel […]
  • Creier paneCreier pane Ingrediente800 gr creier de porc sau vitel ( preferabil), 2 oua, 40 gr faina, sare, foi de dafin , piper, […]
  • Tort cu nuca si crema de ciocolataTort cu nuca si crema de ciocolata Ingrediente Blat: 6 oua, 180 gr zahar, 180 gr faina, 50 ml ulei, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress