Ingrediente
Blat: 300 gr faina, 5 gr drojdie, 50 ml apa calduta , 20 ml ulei masline, 10 gr zahar, sare.
Pentru umplutura: mozzarella , branza Roquefort, oregano, sare, sos de rosii, rosii cherry.
Mod de preparare
- Intr-un bol amestecam drojdia cu apa calduta, zahar, sare, ulei de masline.
- Se adauga faina , amestecam apoi framantam.
- Daca mai necesita faina mai adaugam, astfel incat sa obtinem un aluat vartos.
- Se lasa la crescut cca 20 min la loc cald.
- Pe un blat presaram faina, se adauga aluatul si il intindem cu merdeneaua.
- Intr-o tava de aragaz intinsa punem hartie de copt apoi aluatul intins, iar cu grija ii dam forma rotunda .
- Pe marginea aluatului adaugam bastonase de mozzarella si le rulam in aluat , astfel incat dupa coacere sa obtinem o pizza delicioasa.
- Ungem interiorul cu sos de rosii, sare , presaram oregano , branza si mozzarella felii, rosiile cherry taiate in doua parti.
- Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt pana devine aurie.
- Cand este gata se scoate din cuptor , se portioneaza si se serveste calda .
Pofta Buna !
Voteaza