Piept de rata

Ingrediente

1 file rata
1 pachet de unt
sare, piper

Preparare

File-ul se curata pe partea rosie de eventualele bucatele de grasime sau pielite. Pielea se cresteaza in cruce (criss-cross), cu un cutit foarte bine ascutit. O saram, o piperam pe ambele parti si frecam bine cu degetele. Apoi incingem untul intr-o tigaie si, cand sfaraie, punem carnea cu pielea in jos. Se lasa pe foc cam 5-6 minute, pana se rumeneste frumos, apoi o intoarcem pe partea cealalta si mai lasam cateva minute pana se rumeneste si aici. O luam din tigaie, o invelim in folie de aluminiu si o punem in cuptorul preincalzit la 130 � 140 C 15 min.Scoatem file-ul din cuptoe si il punem pe o farfurie.

Servire

sa serveste cald

Sugestii

Cei care prefera rata mai in sange (violet, cum zic francezii) o vor praji la foc mare, ca sa se rumeneasca la exterior rapid, interiorul ramand crud

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Salata greceascaSalata greceasca Ingrediente rosii, castraveti, branza feta, ardei, ceapa rosie, masline, ulei de masline, zeama de lamaie, […]
  • Spaghete cu fructe de mare Spaghete cu fructe de mare Ingrediente200 gr fructe de mare ( cocktail), 50 gr unt, busuioc, 30 gr pasta de tomate, 15 ml ulei […]
  • Muschiulet de porc impanatMuschiulet de porc impanat Ingrediente 1 bucata de muschiulet de porc 1 rosie cateva felii de kaizer cateva felii de cascaval 2-3 […]
  • Pizza traditionalaPizza traditionala IngredienteBlat: 400 gr faina, 10 gr drojdie, 1 lingura de zahar, sare, apa, 1 lingurita de ulei. Pt […]
  • Cartofi steak cu baconCartofi steak cu bacon IngredienteCartofi noi,bacon Pt sos:2 linguri smantana,parmezan,branza roquefort sare piper si patrunjel […]
  • Dantela de parmezanDantela de parmezan Ingrediente50 gr parmezanPreparareParmezanul se da prin razatoarea mica dupa care se presara intr-o tava […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress