Paine cu lapte

Ingrediente

1 kg faina, 200 ml lapte, 1 cub de drojdie, sare, 10 gr zahar, 10 ml ulei masline.

Preparare

Intr-un vas punem laptele cald , adaugam drojdia dizolvata cu zahar. Se adauga sare, uleiul de masline apoi 300 gr faina. Se amesteca usor, apoi se adauga restul de faina. Se framanta bine. Aluatul de imparte in forme egale, de marime potrivita, de forma rotunda. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun bilele din aluat, se cresteaza cu un cutit ascutit si se lasa la crescut.Cand sunt crescute bine se introduc in cuptorul incalzit si se lasa la copt la foc mediu . Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Paine cu laptePaine cu lapte
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Paine de secara cu semintePaine de secara cu seminte Ingrediente500 gr faina de secara bio, seminte de floarea soarelui crude , 1 cub de drojdie, sare, 10 ml […]
  • Pizza cu ciuperciPizza cu ciuperci IngredienteAluat pizza: 500 gr faina, 1 cub drojdie -25 gr, 20 gr lapte praf, 10 gr zahar, sare. Umplutura: […]
  • Tocanita macelareascaTocanita macelareasca IngredienteCompozitie pentru 10 portii:carne de vaca calitatea I-a-500g,carne de porc calitatea […]
  • Pizza taraneascaPizza taraneasca IngredientePentru aluat :faina 700gr, lapte 300ml ,ou 1 buc, un cub drojdie, sare ,100 ml ulei.Ciuperci […]
  • Cartofi umplutiCartofi umpluti Ingrediente2 cartofi potriviti,1 ling smantana,50 gr cascaval.50 gr bacon,sare piper patrunjel […]
  • Foie grasFoie gras Ingrediente200 gr ficat de gasca,sare,piper,coniacPreparareFicatul de gasca se taie in bucati potrivite se […]

loading…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress