Creier pane

Ingrediente

800 gr creier de porc sau vitel ( preferabil), 2 oua, 40 gr faina, sare, foi de dafin , piper, ulei pentru prajit

Preparare

Se spala creierul si se pune in apa cu putina sare, boabe de piper, foi de dafin sa fiarba la foc mic. Se fierbe in aproximativ 15 de minute. Daca se formeaza spuma se indeparteaza cu o spumiera. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un blat din lemn. Se lucreaza foarte usor ca sa nu se rupa . Se bat ouale cu 20 ml apa se amesteca cu faina, sare si putin piper. Amestecul trebuie sa fie un pic mai gros ca aluatul de clatite. Se da creierul prin faina , se introduce apoi in acest amestec si se pune la prajit in uleiul incins. Se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos.

Servire

Se serveste cu cartofi natur si salata asortata.
Creier paneCreier paneCreier paneCreier paneCreier pane
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Cascaval paneCascaval pane Ingrediente150 gr cascaval,2 oua 2 linguri faina ,4 linguri pesmetPreparareCascavalul se taie in doua pe […]
  • Piept de pui in crusta de mere si legume Piept de pui in crusta de mere si legume Ingredientepiept de pui 250gr, 1 mar,100 ml smantana dulce,10gr pesmet,1 galbenus de ou,100gr fasole […]
  • Pateu de casa din ficatei de puiPateu de casa din ficatei de pui Pateul de casa din ficatei de pui este o varianta potrivita pentru micul dejun, cu paine prajita sau lipie, […]
  • Placinta cu ciuperciPlacinta cu ciuperci Ingrediente500 gr foi placinta, 300 gr ciuperci proaspete, 2 cepe, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, 100 […]
  • Cotlet gratinatCotlet gratinat Ingrediente150 gr cotlet porc,1/2 ardei,1 ceapa,2 ciuperci,1 ou,100 gr cascaval,sare piperPreparareCotletul […]
  • Pui cu dovlecei si ardeiPui cu dovlecei si ardei Ingredientepipet de pui 200gr,1 dovlecel mic,1 ardei,ulei,sare piper cimbruPrepararePieptul de pui se taie […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress