Acasa / Retete culinare / Retete de borsuri, supe, ciorbe / Supa de ceapa frantuzeasca

Supa de ceapa frantuzeasca

Ingrediente

4 cepe mijlocii,
100 g unt sau 3 linguri de ulei,
2 linguri de faina,
1 legatura de ceapa verde sau 1 fir de praz,
100 ml vin alb,
100 g cascaval ras,
4 felii de franzela,
sare, piper macinat,

Preparare

Se caleste ceapa taiata rondele in unt sau in ulei pana devine sticloasa si, inainte de a incepe sa se prajeasca, se presara faina.
Se stinge cu 1,5 litri apa, se condimenteaza si se fierbe la foc mic, sub capac timp, 30 d minute.
Se amesteca bine , se adauga vin si o legatura de ceapa verde taiata rondele sau praz si se mai fierbe 5 minute

Servire

se serveste calda cu crutoane pe paine si cascaval
Supa de ceapa frantuzeasca
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Ciorba cu carne afumata si rosiiCiorba cu carne afumata si rosii Ingrediente 500 gr coasta afumata de porc, 3 rosii, 1 ceapa, 1 morcov, sare, 50 ml ulei, […]
  • Ciorba de perisoare cu zeama de varzaCiorba de perisoare cu zeama de varza Ingrediente Perisoare: 500g carne tocata, 2 oua , 100 gr orez, sare piper. Ciorba: 2,5 l supa de oase, 50 […]
  • Ciorba de legumeCiorba de legume Ingrediente 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina, 1 ardei, 1 radacina de pastarnac, 5 0 ml ulei, sare , bulion, 2 […]
  • Ciorba de varza murata cu rosiiCiorba de varza murata cu rosii Ingrediente600 gr coasta de porc afumata, 1 ceapa, 1 morcov, 5 rosii intregi , decojite in sos tomat, o […]
  • Ciorba de praz Ciorba de praz Ingrediente1 praz, 1 morcov, 30 gr orez, 1 ceapa, 50 ml ulei, 30 gr pasta de tomate, sare, […]
  • Ciorba de ardei umplutiCiorba de ardei umpluti Ingrediente10 ardei Umplutura: 800 gr carne tocata de porc, 100 gr orez, verdeata, 1 ceapa, sare si piper […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress