Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde
Ingrediente:

1 salata verde (medie), 1 legatura ceapa verde, 3 catei de usturoi, 1 legatura marar, 100 ml smantana pentru gatit -20% grasime, 200 ml lapte, 400 ml apa, 1 galbenus de ou, 1 lingura rasa de faina, sare si piper dupa gust, lamaie pentru servit.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

3

5/5 - (49 votes)

Ciorba de salata verde este un preparat foarte gustos, ideal pentru masa de pranz. Reteta Ciorba de salata verde este simpla, rapida si ieftina. Se poate prepara in orice sezon, este delicioasa si foarte apreciata la mesele in familie.

Spalam salata verde  ( foaie cu foaie)  si o punem la scurs.

Intr-o cratita punem 2 l apa la fiert , iar dupa primul clocot adaugam salata verde.

Lasam sa fiarba 3 minute.

Cu o spumiera transferam foile de salata  intr-un vas cu apa rece.

Se lasa cateva momente, apoi se pune la scurs.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa verde taiata marunt  si usturoiul maruntit.

Le calim 2 minute si apoi adaugam faina.

Amestecam si  adaugam apa, laptele, ambele fierbinti.

Lasam sa fierba la foc mic, amestecand periodic, pentru 10 minute.

Taiem marunt salata fiarta si o adaugam peste ciorba.

Continuam fierberea pentru inca 10 minute.

Dupa ce salata a fiert complet, amestecam smantana cu galbenusul de ou , o adaugam   in ciorba si amestecam.

La final, potrivim ciorba de sare , piper si adaugam mararul taiat marunt.

Se serveste cu lamaie.

Pofta Buna!

Descopera si reteta=>Prajitura cu gem

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *