Ciorba de salata verde este un preparat foarte gustos, ideal pentru masa de pranz. Reteta Ciorba de salata verde este simpla, rapida si ieftina. Se poate prepara in orice sezon, este delicioasa si foarte apreciata la mesele in familie.
Spalam salata verde ( foaie cu foaie) si o punem la scurs.
Intr-o cratita punem 2 l apa la fiert , iar dupa primul clocot adaugam salata verde.
Lasam sa fiarba 3 minute.
Cu o spumiera transferam foile de salata intr-un vas cu apa rece.
Se lasa cateva momente, apoi se pune la scurs.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa verde taiata marunt si usturoiul maruntit.
Le calim 2 minute si apoi adaugam faina.
Amestecam si adaugam apa, laptele, ambele fierbinti.
Lasam sa fierba la foc mic, amestecand periodic, pentru 10 minute.
Taiem marunt salata fiarta si o adaugam peste ciorba.
Continuam fierberea pentru inca 10 minute.
Dupa ce salata a fiert complet, amestecam smantana cu galbenusul de ou , o adaugam in ciorba si amestecam.
La final, potrivim ciorba de sare , piper si adaugam mararul taiat marunt.
Se serveste cu lamaie.
Pofta Buna!
Descopera si reteta=>Prajitura cu gem