Ciorba de porc a la grec

Ingrediente

1 kg carne de porc cu os, 1 ceapa, 1 morov, 1 radacina de telina, 3 rosii, 1 radacina de pastranac, 1/2 varza mai mica, verdeata, sare, 20 ml ulei.

Preparare

Carnea de porc se portioneaza si se pune intr-o oala cu 3 l apa rece. Cand apa a dat in clocot si apare spuma , se indeparteaza cu ajutorul unei spumiere . Dupa cateva clocote se adauga legumele taiate cubulete ( ceapa, morcov, telina, pastranac ) , varza taiata fasii si se lasa la fiert. Rosiile se introduc separat intr-o cratita cu apa fierbinte, se scot imediat si se indeparteaza pielita. Rosiile se taie rondele si apoi se introduc in ciorba. Se adauga uleiul si lasam la fiert pana cand carnea si legumele sunt fierte. Se scoate carnea , se indeparteaza oasele, se taie cuburi si se introduce in ciorba. Se adauga verdeata tocata marunt si sare dupa gust. Este o ciorba taraneasca foarte gustoasa.

Servire

Se serveste calda , dupa preferinta cu smantana si zeama de lamaie.
Ciorba de porc a la grecCiorba de porc a la grec
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Ciorba de legume cu carneCiorba de legume cu carne Ingrediente Ciorba de legume cu carne 1 kg carne de porc cu os , 4 cartofi, 1 telina mica, 1 pastranac, 1/2 […]
  • Ciorba de perisoareCiorba de perisoare Ingrediente Perisoare: 600g carne tocata (amesteca vita si porc) , 1 ceapa, 2 oua , 20 gr faina , 100 gr […]
  • Ciorba de porcCiorba de porc Ingrediente - Ciorba de porc 1 kg carne de porc cu os, 1 ceapa, 1 morov, 1 radacina de telina, 4  rosii, 1 […]
  • Ciorba taraneasca de puiCiorba taraneasca de pui Ingrediente1 kg tacamuri de pui, 1 ceapa, 1 morov, 1 radacina de telina, 3 rosii, 1 radacina de pastranac, 1 […]
  • Ciorba de pui Ciorba de pui Ingrediente1 kg tacamuri de pui, 1 ceapa, 2 ardei gogosar rosu, 1 ardei gogosar verde, 1 morov, 1 radacina […]
  • Ciorba de pui taranesca cu zarzane Ingrediente 1 kg tacamuri de pui, 1 ceapa, 1 morov, 1 radacina de telina, 3 rosii, verdeata, sare, 10 […]



1 Comentariu

  1.  eu stiu ca ciorba a la grec se prepara cu smantana si galbenus de ou.. este diferenta intre ciorba a la grec si ciorba taraneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress