Ingrediente
Perisoare: 500g carne tocata, 2 oua , 100 gr orez, sare piper.
Ciorba: 2,5 l supa de oase, 50 ml ulei, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina , 80 gr pasta tomate, sare , verdeata, zeama de varza.
Ciorba: 2,5 l supa de oase, 50 ml ulei, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina , 80 gr pasta tomate, sare , verdeata, zeama de varza.
Preparare
Zarzavaturile se curata, se spala si se taie cubulete, se calesc in ulei. Dupa ce s-au calit bine se adauga supa de oase si lasam la fiert cca 15 min la foc mic. Intre timp se pregateste carnea de perisoare: amestecam carnea tocata cu oua, orez , adaugam sare si piper dupa gust, apoi se modeleaza sub forma de bile uniforme.Cand adaugam perisoarele ciorba trebuie sa dea in clocot. Adaugam perisoarele in ciorba si se adauga pasta de tomate. Se lasa la fiert timp de 30 min.Cand cioba este gata se adauga 300 ml zeama de varza si o luam de pe foc. Se adauga dupa gust sare si verdeata tocata marunt.
Servire
Se serveste cu smantana.

Voteaza