Ingrediente Ciorba de fasole verde
500 gr fasole verde, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ardei, 500 gr rosii proaspete, 50 ml ulei, 1 lagatura de patrunjel, o crenguta de cimbru proaspat, sare.
Mod de preparare
- Ardeiul se taie cubulete, morcovul se taie rondele, ceapa se toaca marunt si se calesc cca 2 min , apoi totul se stinge cu 1,5 l apa fierbinte.
- Cand apa clocoteste , se adauga pastaile de fasole rupte cate 2-3 bucati si o jumatate de lingurita de sare. Cand toate sunt aproape fierte , adaugam rosiile taiate cubulete si se lasa sa fiarba.
- Cand este gata se adauga sare dupa gust. Pentru aroma , se adauga patrunjelul tocat marunt si crengutele de cimbru.
Se serveste calda, dupa preferinta cu smantana .
Pofta Buna!
Voteaza
Foarte buna!
Este foarte buna, mai ales cu smantana 🙂
very tasty for a summer soup:)