Ingrediente
1,5 gr tarate de grau, 120 gr paine neagra, 500 gr malai, 4 l apa, leustean sau marar uscat, 250 gr husti (tarate acrite de la alt bors), 2 felii de lamaie.
Compozitia de husti: 250 gr tarate , 150 gr malai, 1 l apa rece, 500 gr paine neagra.
Compozitia de husti: 250 gr tarate , 150 gr malai, 1 l apa rece, 500 gr paine neagra.
Preparare
Daca nu aveti husti, acestea se prepara astfel: se amesteca tarata cu marar sau leustean, apa rece si painea neagra. Se amesteca bine si se lasa la dospit cca 12 ore.
Pregatim borsul: punem apa la fiert. Intr-un borcan de sticla sau oala de lut, mai mare cu siguranta se amesteca tarata cu malaiul, se umezesc cu apa rece, apoi se toarna apa clocotita. Se amesteca , apoi se lasa sa se raceasca. Cand apa este calduta se pun hustile, painea neagra, feliutele de lamaie. Acestea vor da borsului savoare. Se lasa o zi si o noapte la loc caldut. Se mai amesteca din cand in cand.
Pregatim borsul: punem apa la fiert. Intr-un borcan de sticla sau oala de lut, mai mare cu siguranta se amesteca tarata cu malaiul, se umezesc cu apa rece, apoi se toarna apa clocotita. Se amesteca , apoi se lasa sa se raceasca. Cand apa este calduta se pun hustile, painea neagra, feliutele de lamaie. Acestea vor da borsului savoare. Se lasa o zi si o noapte la loc caldut. Se mai amesteca din cand in cand.
Servire
Cand este gata se trage la sticle. Este deosebit in ciorbele taranesti.






Voteaza