Bezele de casa, un desert simplu, aromat si crocant. Reteta este usoara, are un cost redus si poate fi preparata de incepatori. Nelipsite de la mesele festive, bezelele de casa sunt foarte apreciate datorita texturii si aromei. Bezele de casa pentru pofticiosii de dulciuri!
Punem intr-un vas (degresat) albusurile, zaharul, zaharul vanilat , praful de sare si zeama de lamaie.
Amestecam compozitia si punem vasul pe baie de abur.
Amestecam continuu pana ce compozitia incepe sa se spumeze, cca 3-4 minute.
Luam vasul de pe baia de abur si transferam compozitia in vasul unui robot.
Mixam la viteza maxima pentru 10 minute.
Compozitia pufoasa si ferma se pune intr-un pos cu sprit (varf stelat).
Turnam bezelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 100C/1 ora si 20 minute.
Dupa timpul de coacere , le lasam in cuptor sa se raceasca.
Se desprind cu grija de hartia de copt si se pun pe platou.
Se pot pastra cateva saptamani, daca sunt pastrate la loc uscat.
Pofta buna!
Descopera si colectia 50 retete Prajituri de casa!