Acasa / Retete culinare / Retete de bauturi (pagina 3)

Retete de bauturi

Bautura din mure

Ingrediente 1 kg mure, miere, 2 l apa. Preparare Murele se trec prin apa de cateva ori, apoi se pun in apa fierbinte. Se lasa 5 minute sa fiarba si se retrage de pe foc. Se strecoara, iar semintele ramase se inlatura. Se adauga mierea dupa gust si se amesteca. ...

Citeste »

Afinata

Ingrediente 2 kg afine, 2 kg zahar, 2 l votca. Preparare Afinele se pun impreuna cu zaharul intr-o damigeana de sticla, se pune la soare si se leaga la gura cu un tifon. Se misca vasul pentru a se amesteca zaharul cu afinele. Dupa o saptamana cand zaharul s-a topit ...

Citeste »

Suc din pepene rosu

Ingrediente 1/2 pepene rosu, 1 lingurita de miere. Preparare Pepenele se curata de coaja verde, de seminte si se paseaza. Pulpa rezultata se amesteca cu mierea , se agita 1 minut si se toarna intr-un pahar cu cuburi de gheata . Servire Se serveste rece si cu alte adaosuri.

Citeste »

Sirop de zmeura

Ingrediente 1 kg zmeura, 3 l apa, 2 kg zahar, 20 ml zeama de lamaie Preparare Zmeura se pune in apa si se lasa 1 ora. Se scuge apa, si se pune intr-o sita. Sita respectiva o bagam in apa si o scoatem in mai multe ape, astfel incat sa ...

Citeste »

Sirop din muguri de brad

Ingrediente Sirop din muguri de brad 500 gr muguri tineri de brad dimensiunea de 3-5 cm, zahar, apa Preparare Sirop din muguri de brad Mugurii si se lasa de seara pana dimineata intr-un vas cu apa rece, dimineata se scot si se mai trec prin cateva ape pentru a elimina ...

Citeste »

Socata

Ingrediente 10 flori de soc, 500 gr zahar, 5 l apa, 2 lamaie, 5 gr drojdie Preparare Florile de soc se pun intr-un borcan cu 5 litri de apa, lamaia taiata felii, zaharul si drojdie proaspata. Se lasa la macerat 5 zile, timp in care se amesteca cel putin 1-2 ...

Citeste »

Ceai din plante cu lamaie

Ingrediente 500 ml apa, 20 gr ceai din plante, 1 lamaie, 50 gr miere. Preparare Intr-un ibric punem apa la fiert, cand a dat in clocot adaugam ceaiul din plante, si acoperim imediat cu un capac . Inchidem focul si lasam 2 minute. Se strecoara apoi, se pune intr-o cana ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress