Murata

Ingrediente

3 kg mure, 2 l alcool dublu rafinat , 1,5 kg zahar.

Preparare

Murele se trec prin mai multe ape pentru a indeparta impuritatile. Intr-o damigeana se aseaza in straturi murele si zaharul. Se acopera cu un tifon si se lasa la macerat cca 5 zile pana zharul se topeste iar murele isi lasa zeama. Se adauga alcoolul peste mure si acoperim damigeana cu un dop de pluta. Se lasa la macerat cca 6-8 saptamani. Cand timpul a trecut se strecoara printr-o sita sau tifon si se trage la sticle. Se pastreaza la rece.

Servire

Se serveste cu felii de lamaie si gheata.

Sugestii

Nu se folosesc sticle de plastic. Folositi dop de pluta. Se poate folosi si votca de calitate.

 

Murata
Murata, 3.7 out of 5 based on 10 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.7 (10 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Retete cu mureRetete cu mure Inghetata cu mure Prajitura cu […]
  • AfinataAfinata Ingrediente 2 kg afine, 2 kg zahar, 2 l votca. PreparareAfinele se pun impreuna cu zaharul intr-o damigeana […]
  • Socata cu miereSocata cu miere Ingrediente15 flori de soc, 5 l apa, 5 gr drojdie, 1 kg miere, 3 lamai.PreparareFlorile de soc se trec prin […]
  • Bautura din mureBautura din mure Ingrediente1 kg mure, miere, 2 l apa.PreparareMurele se trec prin apa de cateva ori, apoi se pun in apa […]
  • Sirop de maceseSirop de macese Ingrediente Sirop de macese 1 kg macese, 4  l apa, 2 kg zahar, sucul de la 1 lamaie. Mod de preparare […]
  • SocataSocata Ingrediente10 flori de soc, 500 gr zahar, 5 l apa, 2 lamaie, 5 gr drojdie PreparareFlorile de soc se pun […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress