Acasa / Retete culinare / Retete de bauturi

Retete de bauturi

Sirop de macese

Ingrediente Sirop de macese 1 kg macese, 4  l apa, 2 kg zahar, sucul de la 1 lamaie. Mod de preparare Sirop de macese Macesle se spala si se pun intr-un vas mai mare. Apa se pune la fiert si dupa primul clocot se toarna peste macese. Se lasa 12 ...

Citeste »

Must de casa

Un must delicios il obtinem doar din struguri proaspeti. Folosim doar boabe sanatoase si bine coapte, struguri de vin. Cu ajutorul unui storcator de fructe zdrobim boabele iar sucul rezultat se trece printr-o site fina . Mustul obtinut se lasa sa se limpezeasca 1-2 zile apoi se consuma. Cei care ...

Citeste »

Suc de pepene rosu

Ingrediente Suc de pepene rosu 1/2 pepene rosu  cca 2 kg , zeama de la o lamaie,  100 ml apa, 100 gr zahar brun,  cuburi de gheata, frunze proaspete de menta. Preparare Suc de pepene rosu Cu ajutorul unui storcator obtinem sucul de pepene ,  se pune la rece pentru  ...

Citeste »

Sirop de soc

Ingrediente Sirop de soc 1 l apa, 1 kg zahar, zeama de la 2  lamai, 20 palarii de soc. Preparare Sirop de soc Florile de soc se trec prin apa rece  (pentru indepartarea impuritatilor), apoi se pun  intr-o strecuratoare.  Intr-o cratita se pune zaharul, zeama de lamaie  si apa, la ...

Citeste »

Oranjada

Ingrediente Oranjada 4 portocale, 1 l apa, 5  linguri cu miere sau 200 gr zahar, 1 lingurita zeama de lamaie. Preparare Fiecare portocala se taie pe jumatate. Cu ajutorul unui storcator manual sau robot obtinem sucul. Sucul obtinut se pune intr-o cana de sticla cu o capacitate mai mare de ...

Citeste »

Vin fiert

Ingrediente Vin fiert 1 l vin rosu sec (de preferat vin de casa), 140 gr zahar, 4 cuisoare, 2 batoane scortisoara, 1 steluta de anason , coaja de la o portocala si o  lamaie. Mod de preparare Vinul se pune intr-un vas  la incalzit impreuna cu ingredientele de mai sus ...

Citeste »

Suc de rosii

Ingrediente Pentru 4 persoane: 1 l suc de rosii, sare si piper dupa gust Mod de preparare Se amesteca bine toate ingredientele intr-o cana cu maner. Se toarna bautura in pahare  si se decoreaza cu piper macinat. Dupa preferinta se serveste cu gheata.      

Citeste »

Limonada

Ingrediente Limonada 200 ml suc proaspat de lamaie (4 lamai), 100 gr zahar, 300 ml  apa plata , 500 ml apa minerala rece. Decor: frunze de menta proaspata, felii de lamaie taiate foarte fin. Mod de preparare Intr-un vas  punem zaharul cu 300 ml apa plata la fiert, la foc ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress