Saratele

Ingrediente

Aluat frantuzesc: 500 gr faina alba tip 480, 500 gr margarina, 0,010 ml otet,0,025 gr sare, 150 gr faina (pentru turat), 250 ml (aprox) apaDecor: galbenus, sare

Preparare

Se cerne faina pe o planseta, se face la mijloc o adancitura in care se toarna otetul, o parte din apa, sarea, si se amesteca, cu mana, pana sa topeste sarea, apoi se ia tot cate putin din faina de pe margini, se amesteca bine astfel incat sa nu ramana cocoloase. Se lucreaza destul de repede. Cand aluatul este gata, se aduna in forma de minge , se cresteaza cu un cutit si se lasa sa se odihneasca cca 10 minute. margarina se da pe razatoare se amesteca cu faina (50 gr), apoi i se da o forma dreptunghiulara, se acopera cu folie alimentara si se pune la rece.Pe blatul de lucru, bine curatat si prafuit cu faina, se pune aluatul si cu ajutorul merdenelei se intinde o foaie, de preferinta dreptunghiulara si groasa de circa 1 cm.
Margarina, avand forma dreptunghiulara si marime mai mica decat foaia de aluat, se aseaza deasupra, pe mijloc, apoi, marginile aluatului se intorc, deasupra margarinei, in forma de plic.Se acopera, se lasa la odihnit, la rece, 10 minute.Se presara din nou faina pe blatul de lucru, se intinde foaia de aluat din nou (acelasi procedeu- forma dreptunghiulara impaturata plic), se pune din nou la rece pentru 10 minute. Procedeul se repeta de 4. Se intinde o foie de aluat, se taie in functie de lungimea dorita, se ung cu ou, se presara cu sare si le rasucim . Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins.

Servire

Se servesc aperitiv.
SarateleSaratele
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Saratele rapideSaratele rapide Ingrediente Saratele rapide 300 gr foietaj , sare. Mod de preparare Foietajul se intinde intr-o […]
  • Saratele cu chimenSaratele cu chimen Ingrediente Saratele cu chimen 550 gr faina alba-tip 480,1 cub drojdie proaspata (25 gr), 150-200 ml lapte, […]
  • Saleuri cu susanSaleuri cu susan Ingrediente 1 foaie 250 gr foietaj, 1 ou, sare, susan. Preparare Se intinde aluatul foietaj pe un blat de […]
  • Saratele cu branzaSaratele cu branza Ingrediente Saratele cu branza 300 gr foietaj crud , 2 batoane branza de capra  cu piper La Colline , sare, […]
  • Cornuri cu branzaCornuri cu branza IngredienteAluat frantuzesc: 500 gr faina alba tip 480, 500 gr margarina, 0,010 ml otet,0,025 gr sare, 150 […]
  • Strudel cu branzaStrudel cu branza IngredienteAluat frantuzesc: 500 gr faina alba tip 480, 500 gr margarina, 0,010 ml otet,0,025 gr sare, 150 […]



2 comentarii

  1. margarina o punem toata odata sau o impartim in 4 ca la haiose?de cele 4 ori cat impaturim foaia se pune marg sau numai o data la incept?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress