Placinta cu carne

Placinta cu carne
5/5 - (14 votes)

Ingrediente

1 pachet foi de placinta ( 400 gr)  , 50 ml ulei, 200 ml lapte, 1 ou, susan .

Umplutura: 300 gr carne tocata (vita si porc), 1 ceapa, piper, sare, cimbru uscat,  30 ml ulei, 2 oua, 50 gr cascaval ras, 20 gr gris.




Preparare

Foile de placinta se impart pe jumatate.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa tocata marunt si calim pentru  3 minute.
Adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust.
Amestecam periodic si o lasam la foc mic pentru  30 minute.
Se lasa sa se raceasca , adaugam ouale, cascavalul , grisul, cimbru si amestecam.
Tapetam o tava cu  hartie de copt, se pune prima jumatate din cantitatea de foi,  pe rand, 2 cate 2 , unse cu ulei si stopite cu lapte.
Se adauga umplutura si apoi restul de foi, repetand aceasi tehnica ca la prima parte.
Se  unge placinta cu ou, se portioneaza cu grija , presaram susan si o  introducem  in cuptorul preincalzit la 200 C.
Se lasa la copt pana devine aurie.
Se scoate din cuptor ,  se lasa sa se raceasca cateva momente si apoi se portioneaza.
Se serveste calda sau rece. Pofta Buna!



Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Placinta cu carne”

  1.  N-am stiut ca se stropesc foile cu lapte  .Cu ulei ,da ! Vezi pana mori ,tot inveti . Multumesc 
     !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.