Acasa / Retete culinare / Parjoale

Parjoale

Ingrediente

1 kg carne tocata vita si porc, 3 buc ceapa, 5 felii de franzela, 2 oua, 150 gr pesmet, 4 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust, 300 ml ulei pentru prajit, 40 ml ulei pentru calit ceapa.

Mod de preparare

  1. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Franzela se inmoaie in apa rece si se stoarce. Patrunjelul se taie marunt.
  2. Intr-un bol adaugam : carnea tocata, ouale, ceapa calita, franzela, usturoiul pisat, 50 gr pesmet, patrunjelul tocat, condimentam cu sare si piper dupa gust apoi amestecam bine compozitia pana devine omogena.
  3. Formam parjoalele, ca si chiftelele, doar ca sunt mai mari si plate.
  4. Se trec prin pesmet apoi se pun intr-o tigaie cu ulei incins la prajit.
  5. Se prajesc cca7 min pe fiecare parte la foc potrivit.
  6. Se scot pe hartie absorbanta , apoi se aseaza pe platou. Se decoreaza cu verdeata si legume, dupa preferinta.
  7. Se pot servi cu sos de legume, garnituri, salate, mujdei , etc.

Pofta Buna!

Parjoale, 4.7 out of 5 based on 9 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.7 (9 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Chiftele de vita la cuptorChiftele de vita la cuptor Chiftele delicioase , fara prajire , fara prea mult efort ! Ideale pentru pachetelul celor mici […]
  • Ciupercute umplute cu branza si mararCiupercute umplute cu branza si marar Ingrediente - Ciupercute umplute cu branza si marar 1 kg ciuperci proaspete Champignon ( folosim  doar  […]
  • ChifteluteChiftelute Ingrediente 500 gr carne tocata de vita,  sare, piper, 2 oua, 4  felii de franzela , 1 legatura de […]
  • Pasta de maslinePasta de masline Ingrediente Pasta de masline 300 gr masline negre fara samburi, 3 linguri ulei, 5 catei de usturoi, sare si […]
  • Aperitiv cu icre si maslineAperitiv cu icre si masline Ingrediente Aperitiv cu icre si masline Pentru 12 buc: 300 gr foietaj , 1 ou, 1 lingurita […]
  • Oua umplute cu verdeataOua umplute cu verdeata Ouale umplute reprezinta un aperitiv apreciat de romani, in special la ocaziile festive si sarbatorile […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress