Drob de pasare

Ingrediente

1 kg ficatei de pasare, 1 kg pipote si inimi de pui, 3 legaturi de ceapa verde, 3 legaturi de usturoi verde, 3 legaturi de patrunjel, 2 legaturi de marar, sare, piper, 5 oua, 400 gr grasime de pasare sau 200 gr unt.

Preparare

Pipotele si inimile de pasare se tin in apa rece pentru 1 ora, separat intr-un bol cu apa rece punem ficateii pt cca 30 minute. Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare, cand a dat in clocot se adauga pipotele, inimile, daca se formeaza spuma se inlatura cu ajutorul unei spumiere. Se lasa la fiert pentru cca 20 minute. Daca grasimea de pasare este cruda se pune la fiert impreuna cu ficatii, cca peste 10 minute de cand am adaugat pipotele si inimile. Dupa fierbere se scot organele si gasimea intr-un bol. Verdeata se spala bine si se trece prin masina de tocat , se pune intr-un bol mai mare, apoi tocam si organele. Peste compoztia obtinuta se adauga ouale, sare si piper dupa gust. Daca nu am avut grasime de pasare se adauga unt topit. Se amesteca usor si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt pana capata o culoare aurie. Dupa coacere se lasa la rece.

Servire

Se serveste rece ca aperitiv.
Drob de pasareDrob de pasareDrob de pasareDrob de pasareDrob de pasareDrob de pasareDrob de pasareDrob de pasare
Drob de pasare, 4.3 out of 5 based on 4 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.3 (4 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Drob de puiDrob de pui Ingrediente Drob de pui 600 gr  ficat de pui, 1 piept de pui dezosat,600 gr pipote si inimioare, 1 […]
  • Aperitiv cu sunca si cascavalAperitiv cu sunca si cascaval Ingrediente Aperitiv cu sunca si cascaval 8 felii cascaval , 7 felii de sunca presata, 40 gr unt, piper, […]
  • Oua umplute cu verdeataOua umplute cu verdeata Ouale umplute reprezinta un aperitiv apreciat de romani, in special la ocaziile festive si sarbatorile […]
  • Rulada de cascaval cu maslineRulada de cascaval cu masline La evenimentele festive, gospodinele de la noi din tara se intrec in prepararea cat mai multor aperitive si […]
  • Saratele cu chimenSaratele cu chimen Ingrediente Saratele cu chimen 550 gr faina alba-tip 480,1 cub drojdie proaspata (25 gr), 150-200 ml lapte, […]
  • Ciuperci umplute cu branzaCiuperci umplute cu branza Ingrediente Ciuperci umplute cu branza 10  ciuperci potrivite, 1 ceapa, 20 ml ulei, marar proaspat,100 gr […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress