Acasa / Retete culinare / Retete de aperitive / Dovlecei marinati

Dovlecei marinati

Ingrediente

2 dovlecei, sare, 40 ml ulei, 30 gr faina, 3 catei de usturoi, 10 ml otet.

Preparare

Dovleceii se spala si se taie fasii pe lung. Se pun intr-un bol, se presara sare si se lasa cca 30 min. Dupa acest timp se pun pe un servet si se tapeteaza usor, se trece fiecare fasie de dovlecel prin faina si se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se scot intr-un bol. In uleiul in care am prajit fasiile de dovlecei se caleste usturoiul tocat rondele fine. Eu am folosit usturoi proaspat, este mai gustos. Se caleste cca 3 min apoi se toarna peste 50 ml apa si otet. Dupa ce a dat in clocot se toarna fierbinte peste dovleceii prajiti.

Servire

Se servesc cu marar proaspat tocat fin.
Dovlecei marinatiDovlecei marinatiDovlecei marinati
Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Chiftelute cu ciuperci si soiaChiftelute cu ciuperci si soia Ingrediente 500 gr ciuperci proaspete, 3 cepe, 200 gr soia, verdeata, sare, 50 ml ulei, faina,piper, ulei […]
  • Omleta cu ciuperciOmleta cu ciuperci Ingrediente2 oua, 3 ciuperci, 20 ml ulei, sare, verdeata pentru decor.PreparareCiupercile se spala si se […]
  • Omleta cu dovlecelOmleta cu dovlecel Ingrediente1 dovlecel, 2 oua, 30 ml ulei, sare.PreparareDovlecelul se curata de coaja si se da pe razatoare, […]
  • Parjoale de pui Parjoale de pui Ingrediente600 gr carne tocata de pui, 1 ceapa mare, sare, piper, 2 oua, , o jumatate de franzela, apa, […]
  • Oua umplute cu somonOua umplute cu somon Ingrediente Oua umplute cu somon 150 gr somon, 30 ml ulei pentru prajit , 6 oua , cateva picaturi zeama de […]
  • Omleta cu ceapa rosieOmleta cu ceapa rosie Ingrediente2 oua, 1 ceapa rosie, 50 gr cascaval, sare, 30 ml ulei, marar uscat.PreparareIntr-o tigaie punem […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress