Creier parizian

Ingrediente

600 gr creier de vita, 2 oua, 10 ml otet, sare, foi de dafin, piper boabe , 150 gr faina, 100 gr pesmet, salata verde.

Preparare

Creierul se lasa in apa rece cca 2 ore pentru eliminarea sangelui. Se indeparteaza orice urma de sange si pileite. Se pune intr-un vas cu apa , otet, sare, foi de dafin si boabe de piper.Daca intre timp se formeaza spuma in vasul in care fierbe, o indepartam cu spumiera. Cand este gata fiert se pune intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Se pune apoi pe un blat din lemn si se portioneaza in bucati egale de dimensiune. Se pregateste compozitia de pane: ouale se sparg intr-un castron, se adauga 20 ml apa, faina (mai oprim si pentru creier ), sare si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Separat pe o farfurie punem restul de faina, se trec bucatiile de creier, se dau prin compozitia de pane, apoi se trec repede prin pesmet. Se pun la prajit in uleiul incins. Se prajesc bine pe ambele parti. Cand sunt gata se scot intr-un vas tapetat cu servetel.Dupa preferinta in compozitia de pesmet se poate adauga verdeata uscata.

Servire

Se serveste cald.
Creier parizianCreier parizianCreier parizianCreier parizian
Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Rulada de cascaval cu somonRulada de cascaval cu somon Un aperitiv rapid si la indemana tuturor, rulada de cascaval cu somon se prepara extrem de rapid si este un […]
  • ChifteluteChiftelute Ingrediente 500 gr carne tocata de vita,  sare, piper, 2 oua, 4  felii de franzela , 1 legatura de […]
  • Chiftele de vita la cuptorChiftele de vita la cuptor Chiftele delicioase , fara prajire , fara prea mult efort ! Ideale pentru pachetelul celor mici […]
  • Pastrama rapida de puiPastrama rapida de pui O alternative mult mai gustoasa si sanatoasa la mezelurile din comert, pastrama de pui este usor de […]
  • Chiftelute cu susanChiftelute cu susan Ingrediente 500 gr carne tocata porc si vita , 2 oua, 1 legatura de patrunjel, sare, delicat de legume, 2 […]
  • Piftie de curcanPiftie de curcan Ingrediente  5 boluri mici -  Piftie de curcan 2 aripi si 1 pulpa de curcan,  2 cepe medii , 1/2 telina […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress