Acasa / Retete culinare / Aluat cu branza de vaci

Aluat cu branza de vaci

Un aluat foarte bun pentru placinta sau pateuri cu branza, pentru saleuri, foaie pentru drob, etc.

Ingrediente

250 gr faina, 250 gr unt, 250 gr branza de vaci, 1 lingurita de sare.

Mod de preparare

  1. Branza se faramiteaza si se amesteca cu untul tinut la temperatura camerei . Se adauga sarea , se amesteca bine , apoi se framanta cu faina cca 8 minute. Branza de vaci va actiona ca o drojdie, rezultand bioxid de carbon, si face aluatul sa creasca, fragezindu-l.
  2. Aluatul framantat se tine la frigider de seara pana dimineata. Daca aluatul framantat se tine in bucatarie , la caldura acest proces se produce mai rapid (3-4 ore); de aceea trebuie pregatit imediat, cand se observa ca incepe sa isi mareasca volumul.
  3. Se prepara usor si repede, este un aluat foarte fraged si nu se faramiteaza  ca aluaturile in foi.
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Salata de castraveti cu branzaSalata de castraveti cu branza Ingrediente Salata de castraveti cu branza Pentru 2 portii : 6 castraveti proaspeti, 100 gr branza telemea, […]
  • Saratele cu branzaSaratele cu branza Ingrediente Saratele cu branza 300 gr foietaj crud , 2 batoane branza de capra  cu piper La Colline , sare, […]
  • Papanasi cu smantana si dulceataPapanasi cu smantana si dulceata Ingrediente Papanasi cu smantana si dulceata - 6 bucati 350 gr branza de vaci  dulce, 60 gr zahar, 2 oua, 1 […]
  • Aperitiv cu ardei si branzaAperitiv cu ardei si branza Ingrediente Aperitiv cu ardei si branza 2 ardei grasi si rosii, 1 ceapa, 100 gr telemea de capra, 100 gr […]
  • Prajitura cu branza dulce si bezeaPrajitura cu branza dulce si bezea Ingrediente Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de […]
  • Cartofi cu branza de oaieCartofi cu branza de oaie Cartofii sunt legume indragie, usor de preparat si foarte versatile, putand fi combinati cu o multime de […]

kalapod.net%20

1 Comentariu

  1. ACEASTA RETETA DE BISCVUITI SARATI NU ESTE ASA CUM O PREZENTATI. AM CREZUT CA AM GRESIT EU DAR, A MAI FACUT-O UN COLEG SI LA FEL NU A PUTUT SA INTINDA ALUATUL. ESTE PIERDERE DE VREME SI DE INGREDIENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress