Acasa / Diverse / Masina de tocat carne

Masina de tocat carne

Din dorinta de a usura munca in bucatarie, producatorii de aparatura electrocasnica s-au gandit sa inlocuiasca masinile de tocat mecanice cu aparate electrice performante, care executa operatiunile de tocat intr-un timp scurt si  in siguranta maxima.

Desi denumirea generica a aparatului trimite cu gandul la operatiunile de maruntire a carnii, in realitate, functiile sale nu se limiteaza aici, ci se pot folosi si pentru maruntirea legumelor, nucilor sau prepararea sucului de rosii. De asemenea, cele mai multe masini de tocat carne dispun de accesorii care permit obtinerea de forme speciale de piscoturi, chiftele sau carnati. Unele modele sunt prevazute si cu presa de citrice sau cu accesorii pentru paste. Astfel, se poate renunta la folosirea altor aparate electrocasnice, ceea ce implica o functie de eficientizare a spatiului ergonomic dintr-o bucatarie.

Va recomandam

Unul dintre cele mai vizibile avantaje aduse de folosirea unei masini de tocat electrice este dat de inlaturarea riscului de accidente, insa igiena si usurinta cu care se demonteaza piesele unui astfel de aparat sunt alte considerante pe care le poti avea in vedere daca iti doresti sa  cumperi o masina de tocat carne electrica.

Ce trebuie sa stii cand iti cumperi o masina de tocat carne electrica

Daca ai hotarat sa cumperi o masina de tocat electrica, nu uita sa analizezi cu atentie caracteristicile acesteia, incepand de la accesoriile incluse in pachet, functiile pe care le indeplineste sau siguranta acesteia  pana la pretul sau si materialul din care este confectionat aparatul.

Masina de tocat electrica poate fi dotata cu diverse accesorii, dar nelipsite sunt sitele de taiere, care sunt de 3 dimensiuni diferite (fin, mediu, mare).

Masina de tocat electrica are, de obicei, 2-3 trepte de viteza, iar capacitatea de prelucrare este de aproximativ 1,5 kilograme de carne pe minut. Acest aparat este confectionat din materiale rezistente, iar sitele si cutitele sunt fabricate, in general, din inox.

Pentru a preveni accidentele , masina de tocat carne electrica este dotata cu un dispozitiv de impingere si este prevazuta cu un sistem de prindere automat cu buton de ejectare.

In procesul selectarii masinii de tocat carne care ti se potriveste,trebuie sa tii cont si de silentiozitatea aparatului, dimensiunea sa (pentru a calcula spatiul necesar depozitarii) si usurinta cu care se monteaza sau demonteaza.

In functie de capacitatea de prelucrare si numarul de accesorii, pretul masinilor de tocat carne variaza intre 40 si 200 de euro.

 

5 (100%) 2 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress