Cum sa te asiguri ca ai o bucatarie bine organizata

bekoDacă a venit momentul să îţi amenajezi bucătăria, trebuie să ţii cont de mai multe lucruri, pentru a te asigura că vei avea loc suficient şi că spaţiul va fi organizat cât mai util.

Spre exemplu, este posibil să descoperi în foarte scurt timp că, deşi ţi-au plăcut foarte mult anumite corpuri de mobilă, nu le găseşti neapărat o utilitate şi că nu poţi depozita toate lucrurile. Ori că nu mai ai suficient loc pentru scaunele de la masă, aşa că nu îţi permiţi să inviţi prea multă lume în vizită. Ca să eviţi astfel de situaţii, trebuie să ai în vedere următoarele lucruri:

Calculează cu atenţie spaţiul

Înainte să începi să cumperi mobila şi electrocasnicele, calculează cu atenţie numărul de metri pătraţi disponibili în bucătărie, după care fă o aproximare a spaţiului ocupat de cele „trebuincioase”, astfel încât să îţi faci o idee cât mai aproape de adevăr, despre cât de mult spaţiu vei avea după ce vei decora. Căci, de multe ori, ne trezim cu surprizie neplăcute şi este prea târziu pentru a trimite obiectele cumpărate înapoi.

Cumpără produse… „polivalente”!

Tendinţa este să cumpărăm din ce în ce mai multe produse, pentru toate nevoile noastre. Însă cum ar arăta bucăria dacă am cumpăra pentru fiecare nevoie câte un aparat? Multe cuptoare, multe storcătoare de fructe sau blendere, diverse jucării, fiecare cu scopul său. Spre exemplu, nu îţi cumpăra o plită, un cuptor separat, un cuptor cu microunde şi un grill pe care să îl pui pe plită, ci încearcă să găseşti un aragaz care le face pe toate. Spre exemplu, unele aragaze de la Beko au grill pe gaz şi diverse alte soluţii inteligente care îţi fac viaţa mai uşoară în bucătărie.

Împarte spaţiul strategic!

Da, chiar şi în bucătărie ai nevoie de strategie şi de un plan de bătaie. Atunci când cumperi mobila, dar şi când decizi unde să aşezi fiecare lucru, ghidează-te după principii practice. De pildă, pune toate condimentele în acelaşi loc, aproape de masa unde pregăteşti preparate, şi nu pe o poliţă unde ar arăta bine. Încearcă să îţi analizezi comportamentul, în bucătărie, şi să te gândeşti care sunt paşii pe care îi faci de obicei, observând unde ţi-ar prinde cel mai bine să aşezi toate lucrurile. Până la urmă, cel mai important este ca modul de organizare să fie mai degrabă util decât „fashionable”, nu?

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *