Acasa / Retete culinare / Zacusca de gogonele

Zacusca de gogonele

Ingrediente Zacusca de gogonele

2 kg gogonele, 2 kg gogosari, 1 kg morcovi, 1 borcan sos de rosii cu ardei (800 gr) , 500 ml ulei, 1,5 kg ceapa,  sare si piper dupa gust.

Mod de preparare Zacusca de gogonele

  1. Gogonelele se spala , le taiem pe jumatate  si se fierb  in apa cu 1/2 lingurita sare. Dupa fierbere se trec prin apa rece apoi le taiem cubulete.
  2. Ceapa se curata si se taie marunt, ardeiul se spala, se curata si se taie cubulete,  morcovii se spala, se curata si se razuiesc.
  3. Intr-o cratita mai mare se pune uleiul la incins si calim ceapa pana devine sticloasa.
  4. Se adauga morcovii razuiti , se amesteca si se lasa sa se calesca cca 12-15 min, amestecand des.
  5. Adaugam ardeiul si dupa 5 min gogonelele taiate cubulete. Se lasa cateva minute sa se caleasca apoi adaugam sosul de rosii cu ardei.
  6. Potrivim de sare , piper si se lasa la fiert la foc mic pana legumele sunt fierte iar uleiul iese la suprafata.
  7. Se pune in borcane si se sterilizeaza.

Este o zacusca delicioasa!

Pofta buna!

 zacusca de gogonelezacusca de gogonele1
Zacusca de gogonele, 4.2 out of 5 based on 14 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.2 (14 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress