Acasa / Retete culinare / Zacusca de ciuperci

Zacusca de ciuperci

Ingrediente Zacusca de ciuperci

1,5 kg ciuperci, 10 ardei gogosar, 10 ardei gras , 8 cepe, 400 ml ulei, 1 kg rosii ,  sare si piper dupa gust.

Mod de preparare Zacusca de ciuperci

  1. Ciupercile spalate le punem la fiert pentru 10 min.
  2. Se scurg de apa si se calesc pentru 10 min in  ulei. Se scot intr-o sita sa se scurga de ulei apoi se trec prin masina de tocat.
  3. Ceapa se curata , se spala si se trece prin masina de tocat. Ardeii se spala, se curata si se dau prin masina de tocat. Rosiile se spala si se trec prin masina de tocat.
  4. Intr-un tuci sau intr-o cratita mai inalta se pune uleiul si restul de ulei de la ciuperci. Adaugam ceapa , sare si se lasa la calit pana se inmoaie .
  5. Adaugam ardeiul scurs de suc, amestecam si  lasam sa  fiarba la foc mic cca 40 min, amestecand des.
  6. Sucul de la ardei se amesteca cu rosiile trecute prin masina de tocat si se pun  la fiert pentru 30 min.
  7. Peste compozitia de ceapa si ardei se adauga compozitia de rosii si suc de ardei si lasam sa mai fiarba cca 20 min.
  8. Dupa acest timp adaugam ciupercile , sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic cca 1-1,5 ore. Cand apare ulei la suprafata zacusca este gata.
  9. Se potriveste de sare , piper si se pune fierbinte in borcane sterilizate si uscate. Borcanele cu zacusca se pun  la Baine Marie pentru 15 min apoi se lasa sa se racesca lent pana a doua zi.
  10. Se pastreaza la loc uscat si racoros.

Este o zacusca delicioasa!

Pofta Buna!

zacusca de ciuperci  zacusca de ciuperci1 zacusca de ciuperci2 zacusca de ciuperci3 zacusca de ciuperci4

zacusca de ciuperci5
Zacusca de ciuperci, 4.7 out of 5 based on 11 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.7 (11 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress