Acasa / Retete culinare / Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj , o reteta traditionala, indragita de romani  si nu numai. Reteta este simpla , ieftina si  cu adevarat o bunatate !

Ingrediente Varza a la Cluj

600 gr varza murata, 4 buc ceapa, 60 ml ulei, 15 gr legume deshidratate, 600 gr carne tocata amestec vita-porc, 4 linguri pline sos de rosii cu ardei, 150 gr orez, 200 gr smantana grasa, cimbru, piper, sare – dupa gust.





Preparare Varza a la Cluj

Varza murata se taie marunt , se stoarce bine si se pune intr-o cratita.
Adaugam 1 crenguta mica de cimbru, apa cat sa o acopere si se pune la fiert pana se inmoaie.
Orezul se fierbe in apa cu sare , piper si  legume deshidratate. 1 cana de orez = 3 cani de apa.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, cand devine sticloasa se adauga carnea.
Condimentam cu piper , sare si cimbru – dupa gust.
Adaugam sosul de rosii cu ardei , apa ( 50 ml) si lasam sa fiarba la foc mic pana scade sosul ( maxim 30 minute).
Intr-un vas termorezistent ( am folosit un vas din lut) asezam : un start de varza, 1 strat de carne, 1 strat de orez si ultimul strat de varza.
Deasupra adaugam smantana si presaram cimbru proaspat.
Se da la cuptor, la foc mic, cca 40 minute.
Pofta buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Varza a la Cluj, 4.3 out of 5 based on 7 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.3 (7 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Varza dulce cu carnati afumatiVarza dulce cu carnati afumati Ingrediente - Varza dulce cu carnati afumati 1 varza dulce ~ 1 kg , 250 gr  carnati afumati , 1 ceapa  , 1 […]
  • Tochitura ardeleneascaTochitura ardeleneasca Ingrediente Tochitura ardeleneasca 600 gr carne de porc (spata) , 4 carnati semiafumati, 2 cepe mari, 5 […]
  • Carnati de casaCarnati de casa Ingrediente Carnati de casa 2 kg carne de porc cu gasime, 3 kg carne de vita (pulpa), 2 kg sunca, 5 […]
  • Iahnie de fasoleIahnie de fasole Ingrediente 500 gr fasole boabe, 1 ceapa, 80 ml ulei, sare, piper, 50 gr pasta de tomate, cimbru, […]
  • Peste la tigaiePeste la tigaie Ingrediente - Peste la tigaie 3  fileuri de pangasius, 4-5 catei de usturoi, 50 ml ulei, sare si piper dupa […]
  • Cartofi taranesti cu ceapa Cartofi taranesti cu ceapa Ingrediente 1 kg cartofi, 2  cepe mari si rosii , 2 catei de usturoi, 50 ml ulei, sare si piper dupa gust, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress