Acasa / Retete culinare / Tort rapid cu capsuni

Tort rapid cu capsuni

Ingrediente

Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 40 ml apa foarte  rece, 100 gr zahar.

Crema de vanilie: 800 ml lapte , 3 oua, 150 gr zahar, 100 gr amidon, 4 plicuri zahar vanilat.

Decor: capsuni prospete taiate felii , zahar pudra.




Mod de preparare blat

  1. Albusurile se bat spuma cu zahar si apa foarte  rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
  2. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.
  3. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit.
  4. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
  5. Se lasa sa se racesca complet , apoi se taie in 2 foi.

Mod de preparare crema de vanilie

  1.  Ouale, zaharul si amidonul se amesteca apoi se subtiaza cu 200 ml lapte rece,  restul de lapte se pune la fiert .
  2. In momentul cand laptele a dat in fiert se adauga compozitia formata mai sus  si se amesteca continuu.
  3. Se lasa sa fiarba pana ce se ingroasa.
  4. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat  si se lasa sa se racesca.

Asamblare

  1. Pe un platou se pune prima foaie de blat, adaugam jumatate din  crema de vanilie.
  2. Adaugam a doua foaie de blat, iar restul de crema se pune intr-un pos cu sprit si decoram sub forma  de melc toata suprafata tortului.
  3. Se decoreaza cu felii de capsuni apoi pudram cu zahar farin.
  4. Se pastreaza la rece, maxim 12 ore.

Sfat:  apa in componenta blatului are un rol foarte important – ne asigura un blat pufos.

 

 

 

 

Salvează

Tort rapid cu capsuni, 5.0 out of 5 based on 12 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (12 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Tort cu ananas si capsuniTort cu ananas si capsuni Ingrediente Tort cu ananas si capsuni Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1/2 plic praf de copt, 30 ml apa rece, 100 […]
  • Tort de lamaieTort de lamaie Ingrediente Blat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 180 gr faina, 1 praf de sare, coaja de la 1 […]
  • EclerEcler Ingrediente Ecler - 18 buc Coji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare. Crema de […]
  • Choux a la cremeChoux a la creme Ingrediente Coji: 100 ml ulei, 200 ml apa, 200 gr faina, 5 oua, un praf de sare. Crema: 200 gr amidon, 700 […]
  • Rulouri cu crema de vanilieRulouri cu crema de vanilie Ingrediente Rulouri cu crema de vanilie 16 buc 800 gr foietaj crud , 800 gr crema de vanilie Decor: […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress