Acasa / Retete culinare / Sos de rosii cu ardei

Sos de rosii cu ardei

Ingrediente Sos de rosii cu ardei

10  kg rosii, 5 kg ardei rosu -gogosar si capia , 1 crenguta de cimbru, 100 gr zahar,  10 boabe de piper, sare  dupa gust.

Preparare Sos de rosii cu ardei

  1. Ardeii se curata , se trec prin masina de tocat carne sau se maruntesc in robotul de bucatarie.
  2. Rosiile se maruntesc apoi  se trec prin separatorul de seminte si coaja.
  3. Intr-o oala se pune pulpa de rosii si se fierbe la foc mic cca 1 ora. Se adauga compozitia de ardei, boabele de piper si amestecam.
  4. Se fierbe la foc mic pana totul devine ca un sos . Cu 10 minute inainte de a lua oala de pe foc se adauga zaharul , crenguta se cimbru si sare dupa gust.
  5. Cand sosul este gata se scoate crenguta de cimbru , se lasa sa se racesca cca 1 min apoi se pune in sticle sterilizate . Se capseaza si se impaturesc cu servete de bucatarie. A doua zi se pun la camara , la loc racoros .

Este un sos delicios pentru tocanite si fripturi.

Pofta Buna!

Sos de rosii cu ardei, 4.5 out of 5 based on 11 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.5 (11 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress