Acasa / Retete culinare / Slanina (afumata) cu boia

Slanina (afumata) cu boia

Ingrediente

3 kg slanina de porc, 2 capatani mari  de usturoi, 5 foi dafin, 3  linguri boia de ardei dulce, 250 ml apa, 5 linguri sare, ½ lingurita piper , 1 lingurita cimbru uscat  si macinat .




Mod de preparare

  1. Slanina se taie in bucati potrivite, cca 15-20 cm.
  2. Intr-un vas mare pregatim baitul  : usturoiul pisat bine, foile de dafin , piperul , sarea  , boia de ardei, cimbru  si apa.
  3. Amestecam bine compozitia pana se dizolva sarea.
  4. Adaugam bucatile de slanina in compozitia formata si le rotim zilnic.
  5. Vasul se pune la rece pentru cel putin 7 zile.
  6. Dupa acesta perioada, slanina se afuma 1 zi , folosind lemn de cires.

Pastrare – se impacheteaza in hartie cerata  si se pastreaza la rece sau se videaza si se pastreaza in congelator.

Pofta Buna!

slanina-afumata-cu-boia
slanina

Salvează

Slanina (afumata) cu boia, 4.6 out of 5 based on 5 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.6 (5 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress