Acasa / Retete culinare / Sirop de macese

Sirop de macese

Ingrediente Sirop de macese

1 kg macese, 4  l apa, 2 kg zahar, sucul de la 1 lamaie.

Mod de preparare Sirop de macese

  1. Macesle se spala si se pun intr-un vas mai mare.
  2. Apa se pune la fiert si dupa primul clocot se toarna peste macese.
  3. Se lasa 12 ore  la macerat , de preferat peste noapte.
  4. Dupa acest timp se strecoara iar lichidul rezultat se amesteca cu zahar.
  5. Se pune la fiert pana se topaeste zaharul si siropul capata o consistenta usor ingrosata.
  6. Se adauga zeama de lamaie si se toarna cald in sticle. Se capseaza si se impaturesc sa se racesca lent.
  7. Se pastreaza la loc racoros.

Se serveste cu apa minerala.

Pofta buna!

sirop de macese
Sirop de macese, 4.3 out of 5 based on 3 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.3 (3 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress