Acasa / Retete culinare / Sirop de macese

Sirop de macese

Ingrediente Sirop de macese

1 kg macese, 4  l apa, 2 kg zahar, sucul de la 1 lamaie.

Mod de preparare Sirop de macese

  1. Macesle se spala si se pun intr-un vas mai mare.
  2. Apa se pune la fiert si dupa primul clocot se toarna peste macese.
  3. Se lasa 12 ore  la macerat , de preferat peste noapte.
  4. Dupa acest timp se strecoara iar lichidul rezultat se amesteca cu zahar.
  5. Se pune la fiert pana se topaeste zaharul si siropul capata o consistenta usor ingrosata.
  6. Se adauga zeama de lamaie si se toarna cald in sticle. Se capseaza si se impaturesc sa se racesca lent.
  7. Se pastreaza la loc racoros.

Se serveste cu apa minerala.

Pofta buna!

sirop de macese
Sirop de macese, 4.3 out of 5 based on 3 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.3 (3 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Vin fiertVin fiert Ingrediente Vin fiert 1 l vin rosu sec (de preferat vin de casa), 140 gr zahar, 4 cuisoare, 2 batoane […]
  • Suc de pepene rosu Suc de pepene rosu Ingrediente Suc de pepene rosu 1/2 pepene rosu  cca 2 kg , zeama de la o lamaie,  100 ml apa, 100 gr zahar […]
  • Sirop de socSirop de soc Ingrediente Sirop de soc 1 l apa, 1 kg zahar, zeama de la 2  lamai, 20 palarii de soc. Preparare Sirop de […]
  • Sirop de mureSirop de mure Ingrediente 3 kg mure coapte si negre, 2 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie. Mod de preparare Murele […]
  • Bautura din mureBautura din mure Ingrediente1 kg mure, miere, 2 l apa.PreparareMurele se trec prin apa de cateva ori, apoi se pun in apa […]
  • Sirop de zmeuraSirop de zmeura Ingrediente1 kg zmeura, 3 l apa, 2 kg zahar, 20 ml zeama de lamaiePreparareZmeura se pune in apa si se lasa […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress