Acasa / Retete culinare / Retete de semipreparate (pagina 2)

Retete de semipreparate

Hrean in otet

Ingrediente 2 radacini mari de hrean, 20 gr sare, 20 gr zahar, 200 ml otet 9 grade, 100 ml apa. Mod de preparare Hreanul se  spala si se rade de coaja cu un cutit, pentru a inlatura urmele de mizerie, apoi se spala. Se rade pe razatoarea mica, apoi se ...

Citeste »

Maioneza de casa

Ingrediente 2 galbenusuri de ou (1 fiert, 1 crud), 200 ml ulei floarea soarelui, 1/2 zeama de la o lamaie, sare dupa gust, 1 lingurita de mustar. Mod de preparare Galbenusurile se amesteca bine, se adauga ulei treptat cateva picaturi si mixam. Uleiul se adauga doar după ce anteriorul s-a ...

Citeste »

Pateu de casa

Ingrediente Pateu de casa 500 gr ficat de pui, 300 ml lapte, 100 gr unt, 20 ml ulei, 1 ceapa, 1 /2 lingurita de nucsoara macinata, sare si piper dupa gust. Decor: piper boabe si foi de dafin Mod de preparare Ficateii se spala apoi se pune la fiert in ...

Citeste »

Vegeta de casa

Ingrediente – Vegeta de casa 4 morcovi, 1 telina, 2 radacini de patrunjel, 2 cepe, 1 pastranac, frunze de telina, 40 gr sare grunjoasa. Mod de preparare Legumele se spala si  se curata. Morcovii, telina, radacinile de patrunjel, ceapa, pastranacul se dau pe razatoarea cu partea mai mica. Frunzele de ...

Citeste »

Blat pufos pentru tarta

Ingrediente 200 gr unt , 150  gr zahar, 3  oua,  1 praf de sare, coaja rasa de la o lamaie, 1 praf de copt, 250 gr faina. Mod de preparare Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozite omogena. Se adauga  pe rand  ouale  si mixam continuu. Adaugam praful ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress