Acasa / Retete culinare / Sarmale cu carne de pui

Sarmale cu carne de pui

Sarmalele sunt unele dintre cele mai indragite preparate culinare ale romanilor. De pe mesele de sarbatoare, acestea nu lipsesc niciodata si sunt ideale cu mamaliguta si smantana. De obicei preparate din carne de porc, sarmalele se pot adapta oricaror gusturi. Astfel, cei care prefera carnea mai dietetica le pot pragati cu carne de pui sau de curcan.
Sarmalele cu carne de pui se prepara la fel de usor si sunt la fel de gustoase ca si cele din carne de porc sau amestec. In plus, timpul de gatire este mai scurt, deoarece carnea de pui este gata mult mai repede. Condimentate in functie de preferinte, sarmalele cu carne de pui se servesc cu smantana, iaurt sau mamaliguta.

Ingrediente Sarmale cu carne de pui

1 capatana mare de varza murata, 1 crenguta de cimbru uscat, 150 ml bulion, piper, 3 foi de dafin.

Umplutura

1 kg  carne tocata de pui (piept) , 300 gr orez cu bob rotund, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 100 ml bulion, sare, piper dupa gust, 100 ml ulei , cateva fire de cimbru .




Mod de preparare Sarmale cu carne de pui

  1. Se desfac frunzele de pe capatana si se elimina partile tari din zona cotorului.
  2. Daca frunzele sunt mai mari puteti sa le impartiti , in functie de cat doriti marimea sarmalelor.
  3. Frunzele rupte si cotorul se toaca marunt, va creea patul pentru sarmalute.
  4. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei  cca 5 min, se amesteca cu boia de ardei dulce, bulionul si se ia de pe foc.
  5. Intr-un  vas se amesteca toate ingredientele: ceapa calita in ulei  cu bulion si boia, carnea tocata , orez , sare, cimbru si piper dupa gust .
  6. Avem nevoie de o oala inalta, asezam jumatate din varza tocata si cimbru.
  7. Se formeaza sarmalele: folosim 1 lingura de umplutura si o frunza de varza, se ruleaza (asezati frunza pe un blat de bucatarie sau farfurie, la un capat puneti o lingura de umplutura, ridicati marginile lungi si rulati din capatul opus.) si se aseaza in oala, unele peste altele.
  8. Deasupra adaugam restul de varza tocata, bulionul , cimbru si piper dupa gust. Se adauga apa calda cat sa le acopere.
  9. Se pune cratita pe foc , o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba (la foc mic) cca 50 min.
  10. Inainte de a stige focul se verifica o sarma pentru a fi siguri ca sunt fierte.
  11. Se servesc calde cu smantana si mamaliguta.

Pofta Buna!

sarmale

Salvează

Sarmale cu carne de pui, 4.8 out of 5 based on 6 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.8 (6 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Pui cu maslinePui cu masline Ingrediente Pui cu masline 6 pulpe de pui dezosate si fara piele, 25 masline, 2 cepe rase pe razatoare, 150 […]
  • Stufat de puiStufat de pui Primavara aduce cu ea in piete tarabe pline de verdeturi, urzici, loboda si alte trufandale proaspete, care […]
  • Mancare de conopida cu puiMancare de conopida cu pui Ingrediente Mancare de conopida cu pui 1 piept de pui dezosat - cca 700 gr, 1 ceapa, 5 rosii, 2 morcovi, 5 […]
  • Pilaf de orez cu carne de puiPilaf de orez cu carne de pui Ingrediente Pilaf de orez cu carne de pui 1 piept de pui - cca 600 gr, 5 linguri ulei,  1 ardei gogosar, 1 […]
  • Piept de pui cu legumePiept de pui cu legume Carnea de pui, in special pieptul de pui, este una dintre cele mai indragite si consumate tipuri de carne de […]
  • Anghemacht de puiAnghemacht de pui Ingrediente 4 pulpe de pui, 100 ml ulei, 250 gr orez, 1 ceapa, sare, verdeata, supa de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress