Acasa / Retete culinare / Saratele cu chimen

Saratele cu chimen

Ingrediente Saratele cu chimen

550 gr faina alba-tip 480,1 cub drojdie proaspata (25 gr), 150-200 ml lapte, 1 lingurita sare, 1 praf de piper, 1 ou.
Umplutura: 100 gr unt, 20 gr faina , sare si piper dupa gust.

Decor: chimen

Mod de preparare Saratele cu chimen

  1. Drojdia se dizolva in lapte caldut pana se dizolva complet. Se amesteca cu faina, sare si piper pana obtinem un aluat consistent.
  2. Aluatul format se pune intr-un vas si se lasa sa creasca cca 30 min.
  3. Aluatul se intinde intr-o foaie de cca 2 cm iar pe suprafata se intinde  pasta de unt ( untul la temperatura camerei se amesteca  cu faina,  sare si piper ). Se impatureste si se introduce la rece pentru 30 min.
  4. Dupa acest timp se intinde , se impatureste si se introduce din nou la rece. Procedeul de impaturire se repeta de 3 ori, cu ajutorul fainii.
  5. Aluatul se intinde intr-o foaie de cca 1,5-2 cm si cu ajutorul unui cutit ascutit se taie in patratele.  Se pun in tava tapetata cu hartie de copt , se lasa sa creasca cca 15 min, se ung cu ou batut si se presara chimen. Se coc la 180 C timp de cca 20-25 min.

Se servesc ca aperitiv.

Pofta Buna!

Saratele cu chimen, 4.4 out of 5 based on 13 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.4 (13 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Ciupercute umplute cu branza si mararCiupercute umplute cu branza si marar Ingrediente - Ciupercute umplute cu branza si marar 1 kg ciuperci proaspete Champignon ( folosim  doar  […]
  • Pogacele cu jumariPogacele cu jumari Ingrediente Pogacele cu jumari 550 gr  faina alba-tip 480,1 cub drojdie proaspata (25 gr), 150-200 ml […]
  • Saratele rapideSaratele rapide Ingrediente Saratele rapide 300 gr foietaj , sare. Mod de preparare Foietajul se intinde intr-o […]
  • Aperitiv cu sunca si cascavalAperitiv cu sunca si cascaval Ingrediente Aperitiv cu sunca si cascaval 8 felii cascaval , 7 felii de sunca presata, 40 gr unt, piper, […]
  • Chiftelute cu carneChiftelute cu carne Ingrediente Chiftelute cu carne 500 gr carne tocata ( spata de porc) , 2 oua, 2 felii de franzela , 1 […]
  • Saratele cu branzaSaratele cu branza Ingrediente Saratele cu branza 300 gr foietaj crud , 2 batoane branza de capra  cu piper La Colline , sare, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress