Acasa / Retete culinare / Salata de dovlecei copti

Salata de dovlecei copti

Ingrediente Salata de dovlecei copti

3 dovlecei cruzi  cca 800 gr , 1 ceapa, 50 ml ulei, cateva picaturi de lamaie, sare si piper dupa gust, 1 /4  legatura de  patrunjel verde.

Mod de preparare Salata de dovlecei copti

  1. Dovleceii se curata de coaja si se taie in felii potrivite  – pe lungime .
  2. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt , se presara  sare si se ung cu ulei.
  3. Se coc pana devin usor aurii la baza (timp de 25 min la 200C).
  4. Ceapa se razuie si se caleste in ulei pana se inmoaie bine.
  5. Dovleceii se scot din cuptor, se lasa se se racesca cateva momente apoi se toaca marunt. Se pun intr-o sita si apasam usor cu o lingura pentru a indeparta  surplusul de apa.
  6. Se pun intr-un bol impreuna cu ceapa calita in ulei , potrivim de sare si piper , adaugam zeama de lamaie si patrujelul taiat marunt.
  7. Se amesteca bine pana obtinem o salata omogena si cremoasa.
  8. Pentru o salata mai fina  utilizam robotul de bucatarie.
  9. Se introduce la rece pentru 30 min apoi se serveste.

Pofta Buna!

salata de dovlecei copti

Salvează

Salata de dovlecei copti, 4.3 out of 5 based on 10 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.3 (10 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress