Acasa / Retete culinare / Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Rulada de cascaval este un aperitiv aspectuos, usor de preparat si foarte gustos. Poate fi umpluta cu diverse legume, mezeluri si alte branzeturi pentru un gust mai bun. Noi va propunem insa o reteta mai simpla, de baza, de la care sa puteti experimenta. Pentru rulada cu cascaval aveti nevoie de cascaval, puteti folosi si cascaval afumat, daca va place, muschi de porc feliat si ardei gogosar murati.
Pentru a forma rulada, cascavalul se topeste la bain-marie, pana devine o pasta, dupa care se intinde in forma dreptunghiulara, astfel inca sa poata fi umplut cu feliile de muschi de porc si de ardei. Se lasa apoi la rece peste noapte, timp in care se incheaga, iar aromele se intrepatrund. Este ideala la mesele festive, alaturi de alte aperitive.

Ingrediente Rulada de cascaval

450 gr cascaval, 100 gr muschi de porc feliat, 1 ardei gogosar in otet.




Mod de preparare Rulada de cascaval

  • Cascavalul se taie cubulete si se pune  intr-un vas la bain-marie, pana se topeste complet.
  • Se amesteca usor dupa fiecare topire , pana obtinem o compozitie omogena.
  • Pe un blat intindem 1 bucata dreptunghiulara de  folie aluminiu iar deasupra 1 folie alimentara ( dimensiune 20×30).
  • Se toarna cascavalul  pe folie iar cu o lingura intindem sub forma dreptunghiulara si 5-6 mm grosime.
  • Pe toata suprafata adaugam un strat de muschi feliat subtire iar la margine un rand de fasii de gogosar.
  • Rulam strans doar cu folia alimentara, apoi rulam rulada obtinuta cu folia de aluminiu.
  • Se strange bine la capete ,  se pune la rece pentru 5-6 ore apoi se portioneaza in felii potrivite .

Pofta Buna!

rulada de cascaval
Rulada de cascaval, 4.6 out of 5 based on 15 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.6 (15 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Pastrama rapida de puiPastrama rapida de pui O alternative mult mai gustoasa si sanatoasa la mezelurile din comert, pastrama de pui este usor de […]
  • Aperitiv cu icre si maslineAperitiv cu icre si masline Ingrediente Aperitiv cu icre si masline Pentru 12 buc: 300 gr foietaj , 1 ou, 1 lingurita […]
  • Aperitiv cu sunca si cascavalAperitiv cu sunca si cascaval Ingrediente Aperitiv cu sunca si cascaval 8 felii cascaval , 7 felii de sunca presata, 40 gr unt, piper, […]
  • Rulada de cascaval cu somonRulada de cascaval cu somon Un aperitiv rapid si la indemana tuturor, rulada de cascaval cu somon se prepara extrem de rapid si este un […]
  • Stufat de puiStufat de pui Primavara aduce cu ea in piete tarabe pline de verdeturi, urzici, loboda si alte trufandale proaspete, care […]
  • Pasta de maslinePasta de masline Ingrediente Pasta de masline 300 gr masline negre fara samburi, 3 linguri ulei, 5 catei de usturoi, sare si […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress