Acasa / Retete culinare / Bucatarie internationala / Rozete de cartofi (Cartofi Duchesse)

Rozete de cartofi (Cartofi Duchesse)

Cand vrei sa iti impresionezi oaspetii si sa le oferi o garnitura ceva mai speciala, cartofii Duchesse se afla pe lista recomandarilor noastre.

Micile rozete de cartofi zdrobiti, coapte usor la cuptor, arata delicios alaturi de o friptura cu sos si scot din monotonie orice masa.

In plus reteta nu este asa complicata pe cat ar parea la o prima vedere, iar succesul mesei va fi garantat.

Ingrediente Rozete de cartofi

1 kg cartofi, 100 gr unt, 3 galbenusuri, 1/2 lingurita nucsoara, 50 gr cascaval, sare si piper dupa gust.




Mod de preparare Rozete de cartofi

  1. Cartofii se curata , se spala si se taie in cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare ca pentru piure.
  2. Dupa fierbere se scurg de apa si se zdrobesc. Se incorpreaza untul amestecand continuu.
  3. Se adauga treptat galbenusurile, cascavalul ras, nucsoara , sare si piper dupa gust.
  4. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna  aveline din compozitia formata .
  5. Se introduce tava in cuptorul incalzit la 200 gr si se lasa sa se rumeneasca cca 6-7 min.

Se servesc ca garnitura  pentru preparate diverse din carne si peste.

Pofta Buna!

Rozete de cartofi (Cartofi Duchesse), 4.3 out of 5 based on 23 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.3 (23 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress