Acasa / Retete culinare / Rosii la borcan

Rosii la borcan

Rosiile la borcan sunt ideale pentru mancarurile si tocanitele pe care le preparam in sezonul rece. In plus, sunt usor de preparat si nu necesita multe ingrediente. De fapt, ai nevoie doar de rosii, sare si apa. Insa, pentru un gust mai bun, mai poti adauga si putin busuioc uscat si cativa catei de usturoi tocati.

Aceste rosii la borcan sunt ideale pentru diverse mancaruri, tocanite, supe si ciorbe, dar si ca baza de sos pentru pizza.

Ingrediente Rosii la borcan – 12 borcane (800 gr)

10 kg rosii , sare.




Preparare Rosii la borcan

  1. Se pune pe foc o cratita cu apa si se aduce in punctul de fierbere.
  2. Rosiile spalate se trec prin apa fierbinte cu ajutorul unei spumiere apoi se trec prin apa rece.
  3. Se curata de coaja , le taiem felii si se trec prin apa pentru a indeparta semintele.
  4. Feliile de rosii se pun intr-un vas mai mare si presaram sare , dupa gust.
  5. Le amestecam usor si le lasam cca 40 min pana se formeaza  zeama.
  6.  Se pun la borcane , apoi turnam din zeama , cat sa le acopere si sa nu depaseasca filetul.
  7. Punem capacele la borcane  si le sterilizam cca  40 minute in baie de apa.
  8. Dupa fierbere se acopera vasul ( in care am sterilizat cu un capac) si se lasa pana ce apa se raceste complet.
  9. Se pastreaza in camara.

Sunt ideale pentru tocanite, ciorbe si sos pentru pizza.

Pofta Buna!

rosii la borcanrosii la borcan1
rosii la borcan 2
Rosii la borcan, 3.5 out of 5 based on 12 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.5 (12 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Bulion din rosiiBulion din rosii Ingrediente Rosii, sare grunjoasa, zahar Preparare Rosiile se spala, le taiem bucati mai mici apoi le dam […]
  • Gem de capsuniGem de capsuni Gemul de capsuni este o adevarata delicatesa, putand fi consumat ca atare, cu biscuiti sau clatite, sau in […]
  • Marmelada din fructe de padureMarmelada din fructe de padure Ingrediente - Marmelada din fructe de padure 2 kg mure, 1 kg zmeura, 500 gr afine, 2 kg zahar Mod de […]
  • Dulceata de piersiciDulceata de piersici Ingrediente Dulceata de piersici 1 kg piersici, 800 gr zahar, 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat. Mod de […]
  • Zacusca de vineteZacusca de vinete Ingrediente Zacusca de vinete - 25 borcane 5 kg vinete coapte - curatate si scurse ,2 kg ardei copt si […]
  • Peltea (jeleu) de gutuiPeltea (jeleu) de gutui Ingrediente Peltea (jeleu) de gutui 1 kg gutui (puteti folosi doar coji si cotoare), 1 kg zahar, 1 lingura […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress