Acasa / Retete culinare / Rosii la borcan

Rosii la borcan

Ingrediente Rosii la borcan – 12 borcane (800 gr)

10 kg rosii , sare.

Preparare Rosii la borcan

  1. Se pune pe foc o cratita cu apa si se aduce in punctul de fierbere.
  2. Rosiile spalate se trec prin apa fierbinte cu ajutorul unei spumiere apoi se trec prin apa rece.
  3. Se curata de coaja , le taiem felii si se trec prin apa pentru a indeparta semintele.
  4. Feliile de rosii se pun intr-un vas mai mare si presaram sare , dupa gust.
  5. Le amestecam usor si le lasam cca 40 min pana se formeaza  zeama.
  6.  Se pun la borcane , apoi turnam din zeama , cat sa le acopere si sa nu depaseasca filetul.
  7. Punem capacele la borcane  si le sterilizam cca  40 minute in baie de apa.
  8. Dupa fierbere se acopera vasul ( in care am sterilizat cu un capac) si se lasa pana ce apa se raceste complet.
  9. Se pastreaza in camara.

Sunt ideale pentru tocanite, ciorbe si sos pentru pizza.

Pofta Buna!

rosii la borcanrosii la borcan1
rosii la borcan 2
Rosii la borcan, 3.5 out of 5 based on 12 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.5 (12 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress