Slanina fiarta

Ingrediente

slanina frageda fara sorici de pe burta care are un strat de tesut muscular, sare.
Compozitia de fiert cuprinde: 50 gr ceapa, 25 gr usturoi, 3 boabe de cuisoare, 5 boabe de piper boabe, 1 foaie de dafin-cantitate pentru 2.5 l apa.

Preparare

Sunca se sareaza si se lasa asa 20 zile. Dupa acest timp se pune intr-un vas cu apa fiarta si ingredientele de mai sus, se fierbe aproximativ 1 ora, apoi se scoate si se pune la rece pentru ca sa se intareasca.
Slanina fiarta se unge cu usturoi pisat dupa preferinta cu boia de ardei.
Este frageda si gustoasa. Slanina fiarta se consuma in decurs de 10 zile.

Servire

Se serveste cu ceapa sau usturoi.
slanina fiarta
Slanina fiarta, 4.9 out of 5 based on 10 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.9 (10 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Slanina (afumata) cu boiaSlanina (afumata) cu boia In sezonul rece, in special in preajma sarbatorilor de iarna, slanina este un preparat care nu lipseste de […]
  • Pomana PorculuiPomana Porcului Ingrediente 1 kg carne porc (muschi, ceafa, pulpa), 2 verze murate, 200 gr tocanita de rosii , cimbru, […]
  • Carne de porc in unturaCarne de porc in untura Ingrediente carne de porc afumata: muschi , pulpa, coaste, untura. Preparare Carnea de porc sarata si […]
  • Tochitura ardeleneascaTochitura ardeleneasca Ingrediente Tochitura ardeleneasca 600 gr carne de porc (spata) , 4 carnati semiafumati, 2 cepe mari, 5 […]
  • CaltabosCaltabos Ingrediente Caltabos 1 kg carne (ceafa), 1 kg ficat, inima, plamani, 300 gr ceapa, 100 gr orez, sare , […]
  • Bulgarasi de zapadaBulgarasi de zapada Ingrediente 1 pandispan din 3 oua, esenta de  rom, 1 ciocolata -100 gr, 1 lingura  cacao, 50 ml sirop, nuca […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress