Acasa / Retete culinare / Retete traditionale (pagina 5)

Retete traditionale

Platou traditional cu aperitive

Ingrediente Platou traditional Toba de porc – reteta aici Caltabos – reteta aici Lebar – reteta aici 1 ceapa rosie, salata verde Decor: stelute din morcovi, frunze de patrunjel Mod de preparare Pe un platou din lemn se aseaza salata verde. Toba de porc, caltabosul si lebarul se taie dupa ...

Citeste »

Carnati afumati

Ingrediente Carnati afumati Carnati de casa- Reteta aici Mod de preparare Carnatii proaspeti dupa ce au fost umpluti se lasa  48 de ore la zvantat agatati pe o bara din lemn. Se pun la afumat cu lemn de fag. Se lasa la afumare cca 2-3 zile . Carnatii  afumati se ...

Citeste »

Sarmale

Ingrediente 30 buc- Sarmale 1 capatana mare de varza murata, 300 gr sorici de porc, 1 lingurita de cimbru uscat, 150 ml bulion, piper Umplutura 800 gr carne tocata de porc , 150 gr orez cu bob rotund, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 100 ml bulion, sare, ...

Citeste »

Hamsii prajite

Ingrediente- Hamsii prajite 500 gr   hamsii  , 100 gr  faina ,  ulei pentru prajit, piper si sare dupa gust. Mod de preparare Daca pestii sunt  congelati se lasa la decongelat, apoi ii spalam in mai multe ape. Se trec  pestii prin faina amestecata cu  piper. Se scutura de faina ...

Citeste »

Pui la ceaun cu usturoi

Ingrediente – Pui la ceaun cu usturoi 1 pui, 100 ml ulei, 50 ml apa, 5 catei de usturoi, sare si piper dupa gust. Mod de preparare Uleiul se pune la incins in ceaun. Apa se incalzeste. Puiul curatat si spalat bine se taie in bucati, se sareaza  si se ...

Citeste »

Branza cu mamaliguta si smantana

Ingrediente Pentru mamaliguta:  6 cani cu  apa, 2 cani cu  malai, sare. Pentru servire:  unt, smantana, branza proaspata,  ou prajit, cascaval ras.   Mod de preparare Preparam  mamaliguta: se adauga  apa rece intr-o oala , cand a dat in clocot se adauga sarea si malaiul in ploaie , amestecand continuu ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress