Acasa / Retete culinare / Retete traditionale (pagina 12)

Retete traditionale

Ciulama de ciuperci

Ingrediente 1 kg ciuperci, 50 gr unt, 30 gr faina, sare, piper. Preparare Se spala ciupercile si se taie in bucati, se fierb in apa cu putina sare. Se prajeste usor faina in unt si se stinge cu o ceasca din zeama in care au fiert ciupercile. Se lasa sa ...

Citeste »

Fasole cu ciolan la cuptor

Ingrediente 500gr fasole boabe, 1 ciolan de porc, 1 rosie, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ardei, sare, delicat de legume, 30 ml ulei, marar verde. Preparare Fasolea se fierbe in apa, se schimb apa de fierbere de 3 ori. Ciolanul se fierbe in apa cu delicat de legume. Cand sunt ...

Citeste »

Unt cu mamaliguta

Ingrediente Unt, branza, mamaliguta, ou fiert, sare (componentele se adauga in cantitatea dorita) Preparare Peste untul taiat cubulete, branza de burduf, oul fiert si taiat rondele, se adauga mamaliguta fierbinte. Se amesteca usor i se adauga sare dupa gust. Servire Se serveste cald.

Citeste »

Tocanita de rosii

Ingrediente 5 rosii, 1 ceapa, 5 catei de usturoi, patrunjel, sare, 100 ml ulei. Preparare Rosiile se oparesc intr-o cratita cu apa fierbinte. Se scot apoi si se decojesc de pietita. Se taie cubulete. Se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata fin, se lasa sa devina sticloasa. Se ...

Citeste »

COLIVA

Ingrediente 1 kg arpacas 4,5 l apa 500gr zahar esenta de rom 200g biscuiti nuca macinata nuca de cocos sare bomboane ornament Preparare 1. se spala arpacasul in multe ape pana apa rezultata este limpede. 2. Apa se pune la fiert cu sare dupa gust intr-un ceaun 3. cand a ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress