Acasa / Retete culinare / Retete traditionale (pagina 12)

Retete traditionale

Turta dulce

Ingrediente 450 gr faina, 100 gr zahar, 300 gr miere, 2 oua, cuisoare, scortisoara, 150 ml ulei, coaja de lamaie, 1gr bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, un praf de sare. Preparare Se incalzeste mierea. Se bat pe Bain Marie ouale cu zaharul, apoi se adauga mierea calda, uleiul, bicarbonatul ...

Citeste »

Cozonac de casa

Ingrediente Aluat: 1 kg faina, 4 galbenusuri, 200 gr zahar, 60 gr drojdie, sare, 400 ml lapte, 200 gr unt. Umplutura: 200 gr miez nuca macinat, 100 gr stafide, 40 gr cacao, 100 gr rahat asortat de fructe,100 gr zahar, vanilie. Preparare Laptele caldut se amesteca cu drojdia, zaharul, galbenusurile, ...

Citeste »

Ciulama de ciuperci

Ingrediente 1 kg ciuperci, 50 gr unt, 30 gr faina, sare, piper. Preparare Se spala ciupercile si se taie in bucati, se fierb in apa cu putina sare. Se prajeste usor faina in unt si se stinge cu o ceasca din zeama in care au fiert ciupercile. Se lasa sa ...

Citeste »

Fasole cu ciolan la cuptor

Ingrediente 500gr fasole boabe, 1 ciolan de porc, 1 rosie, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ardei, sare, delicat de legume, 30 ml ulei, marar verde. Preparare Fasolea se fierbe in apa, se schimb apa de fierbere de 3 ori. Ciolanul se fierbe in apa cu delicat de legume. Cand sunt ...

Citeste »

Unt cu mamaliguta

Ingrediente Unt, branza, mamaliguta, ou fiert, sare (componentele se adauga in cantitatea dorita) Preparare Peste untul taiat cubulete, branza de burduf, oul fiert si taiat rondele, se adauga mamaliguta fierbinte. Se amesteca usor i se adauga sare dupa gust. Servire Se serveste cald.

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress