Acasa / Retete culinare / Retete traditionale (pagina 10)

Retete traditionale

Taitei de casa

Ingrediente 1 ou, 100 gr faina, sare. Preparare Se pune faina intr-un vas, se adauga sare si oul. Se framanta usor pana se incorporeaza toata faina. Daca dorim o cantitate Dupa ce am terminat framantarea si aluatul este destul de tare se lasa sa se odihneasca 30 minute , aluatul ...

Citeste »

Porumb copt

Ingrediente Porumbi cruzi, sare. Preparare Pentru a obtine niste porumbi copti deliciosi acestia trebuie sa fie cruzi. Se curata de foi si matase si se pun pe un gratar incins sau direct pe jar. Se coc pe toate partile. Cand sunt gata ii presaram cu sare dupa gust. Servire Se ...

Citeste »

Chiselita de prune

Ingrediente 500 gr prune, 1 l apa, zahar, 20 gr malai Preparare Se aleg prune bine coapte, se spala si se pun la fiert intr-o cratita cu apa. Cand incep sa fiarba si sa se inmoaie, se trec prin strecuratoare. In compozitia obtinuta se adauga 60 gr zahar ,malaiul si ...

Citeste »

Iahnie de fasole cu afumatura

Ingrediente 300 gr fasole, 2-3 linguri ulei, 1 ceapa, afumatura (cirnacior, kaiser, ciolan sau costita afumata, la alegere), delikat, 3 linguri bulion Preparare Se pune la fiert fasolea, inmuiata cu o seara inainte (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se adauga afumatura ...

Citeste »

Costita de porc cu fasole

Ingrediente 1 kg fasole boabe, 800 gr costita cu os, 6 rosii, marar verde, sare si piper dupa gust , 5 linguri  ulei. Preparare Fasolea se spala bine si se pune la fiert. Se schimba apa de 3 ori pana la fierberea finala. Taiem rosiile  cubulete si se calesc in uleiul incins. Adaugam ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress