Acasa / Retete culinare / Retete traditionale (pagina 10)

Retete traditionale

Iahnie de fasole cu afumatura

Ingrediente 300 gr fasole, 2-3 linguri ulei, 1 ceapa, afumatura (cirnacior, kaiser, ciolan sau costita afumata, la alegere), delikat, 3 linguri bulion Preparare Se pune la fiert fasolea, inmuiata cu o seara inainte (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se adauga afumatura ...

Citeste »

Costita de porc cu fasole

Ingrediente 1 kg fasole boabe, 800 gr costita cu os, 6 rosii, marar verde, sare si piper dupa gust , 5 linguri  ulei. Preparare Fasolea se spala bine si se pune la fiert. Se schimba apa de 3 ori pana la fierberea finala. Taiem rosiile  cubulete si se calesc in uleiul incins. Adaugam ...

Citeste »

Cartofi copti

Ingrediente cartofi, sare, unt. Preparare Pentru a obtine niste cartofi deliciosi avem nevoie de   jar din lemne . Cartofii spalati si zvantati se pun in jar, ca intr-un cuib. Se lasa la copt cca 10-15 min pe fiecare parte, in total 35-40 min. Ii intoarcem pe ambele parti pentru ...

Citeste »

Cartofi noi cu smantana si marar

Ingrediente 1 kg cartofi noi, smantana, 100 ml ulei, sare, marar. Preparare Cartofii se spala, se curata bine. Se pot si opari inainte de ai baga la cuptor vreo 5 minute in apa cu sare. Dar dupa spalare i-am presarat cu sare, i-am uns si i-am pus intr-o tava cu ...

Citeste »

Varza a la cluj

Ingrediente 700g carne de porc 300g orez 1kg varza acra 3 cepe 300g slanina afumata 150g unturasare, piper Preparare Se trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa taiata felii, care a fost calita, in prealabil, in untura, si se amesteca cu orezul, spalat, fiert si racit. La compozitie ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress