Acasa / Retete culinare / Retete de Craciun / Sarmalute in foi de varza

Sarmalute in foi de varza

Ingrediente

25 foi de varza, 800 gr carne tocata amestec (vita-porc), 1 legatura de marar, sare, 1 praf de piper macinat, 2 cepe, 40 m ulei, 100 gr orez, boia de ardei dulce, 3 buc-canabos, ardei gogosar rosu, 300 gr varza tocata, piper boabe, 100 gr pasta de tomate.

Preparare

  1. Se umplu doar 20 foi de varza. Restul se pastreaza pentru acoperirea sarmalutelor pe timpul fierberii.
  2. Ceapa se toaca marunt.Ardeiul se taie cubulete.
  3. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, se adauga ceapa  ,  ardeiul si se lasa la calit cca 3 -5 minute. Se adauga orezul spalat si scurs, se amesteca bine si se ia de pe foc.
  4. Intr-un bol punem carnea , mararul tocat marunt, boia de ardei dulce, piper macinat , sare si compozitia de legume cu orez.
  5. Amestecam  pana obtinem o compozitie omogena. Intr-o cratita se pune varza tocata, iar la mijloc cabanosul taiat in bucatele de 1-2 cm. Pe fiecare foaie de varza se pune umplutura cca 1 lingura, se ruleaza. Sarmalutele se pun peste varza tocata , astfel incat cabanosul sa fie la mijloc.
  6. Se adauga apa calduta astfel incat sa nu depasesca sarmalutele, boabe de piper negru ,pasta de tomate si acoperim cu foile de varza. Sarmalutele se pun la fiert, cand  lichidul clocoteste, se micsoreaza flacara, se acopera oala si se fierb  la foc mic, timp de 2-3 ore, pana  sunt fierte, incat se pot taia usor cu furculita.
  7. Din cand in cand se verifica  lichidul, si se adauga apa clocotita, ca sa se completeze.
  8. Cand sarmalutele au fiert, se scot pe un platou impreuna cu varza tocata, cabanaos, ardei iute din otet si mamaliguta.

Pofta Buna!

Sarmalute in foi de varza
Sarmalute in foi de varza, 5.0 out of 5 based on 7 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (7 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • SarmaleSarmale Ingrediente 30 buc- Sarmale 1 capatana mare de varza murata, 300 gr sorici de porc, 1 lingurita de cimbru […]
  • Sarmalute de curcanSarmalute de curcan Ingrediente 30 buc- Sarmalute de curcan 1 capatana mare de varza murata, 1 crenguta de cimbru uscat, 150 ml […]
  • Varza cu muschi de porc afumatVarza cu muschi de porc afumat Ingrediente 700 gr  muschi afumat de porc (cu boia) - reteta aici , 1 varza murata (mare) , 3 linguri ulei, […]
  • Slanina (afumata) cu boiaSlanina (afumata) cu boia In sezonul rece, in special in preajma sarbatorilor de iarna, slanina este un preparat care nu lipseste de […]
  • Pomana PorculuiPomana Porcului Ingrediente 1 kg carne porc (muschi, ceafa, pulpa), 2 verze murate, 200 gr tocanita de rosii , cimbru, […]
  • Jumari cu ceapaJumari cu ceapa Ingrediente 1 kg slanina proaspata cu strat subtire de carne- de preferat, 50 gr untura, sare, […]

2 comentarii

  1. Imi plac retetele Romanesti aunt foarte gustoase .Sarmalele si ardeii umpluti sunt mancarile preferate a nepotilor mei Dany si Jessica .Jessica este foarte fericita atunci cand gatesc ciorba de perisoare schimandu-i  denumirea in ciorba de sarmale cu sour cream. Eu sunt fericita ca in viata de zi cu zi  nu uitam de unde am plecat  si traditiile strabune in au locul si pe mesele noastre desi suntem plecati de mult de pe acele meleaguri pe care le iubim si ne gandim cu placere la ele. Cornelia Ciuciu.

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Te asteptam cu mare drag , aici vei gasi retete traditionale, ca la mama acasa !

      VN:F [10.0.0_1159]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress