Acasa / Retete culinare / Retete de Craciun (pagina 11)

Retete de Craciun

Ciocolata de casa

Ingrediente 500 gr zahar, 500 gr lapte praf, 50 gr cacao, 1 pachet de margarina, vanilie si adaos dupa preferinta. Preparare Se pune zaharul intr-o cratita cu 100 ml apa, astfel incat sa se umezeasca. Se pune la foc mediu si se amesteca. Dupa ce a inceput sa fiarba se ...

Citeste »

Sarmalute traditionale

Ingrediente 1 kg carne tocata amestec vita si porc, 2 verze murate, 3 buc ceapa, 80 ml ulei, 200 gr orez, 100 gr bulion, 10 gr delicat de legume, cimbru, sare, marar uscat. Preparare Se spala varza, se curata de cotor, se aleg foiile pentru sarmalute. Inima verzei se toaca ...

Citeste »

Toba de porc

Ingrediente 300 gr sorici, 1 inima, 1 limba, 1 capatana de la un porc , condimente, sare, 1 burta de porc. Preparare Inima, limba si capatana se fierb in apa cu condimente si sare. Dupa fierbere se dezoseaza carnea dupa capatana cu grija  si se taie cubulete impreuna cu soriciul, ...

Citeste »

Crema de zahar ars

Ingrediente 4 oua, 800 ml lapte, 120 gr zahar, vanile, 100 gr zahar pt caramelizat Preparare Intr-o forma se adauga zaharul caramel fierbinte, se misca forma astfel incat sa se tapeteze toti peretii. Intre timp se omogenizeaza bine ouale, laptele, vanilia, zaharul si se adauga peste zaharul caramel. Se introduce ...

Citeste »

Vin fiert cu portocale

Ingrediente 1 litru de vin, 150 gr zahar, 2 portocale. Preparare Vinul se pune la fiert impreuna cu zaharul intr-un ibric. Cand a dat in fiert se ia de pe foc si se lasa 2 minute sa se linisteasca. Se pune apoi intr-o cana in care am adaugat felii de ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress